Konge: Her er hemmeligheden bag ægteskabet

Udgivet Opdateret

Hver sit badeværelse, venskab og respekt er limen i det næsten 40 år lange ægteskab mellem svenske kong Carl Gustaf og dronning Silvia.

De boomende skilsmisserater viser, at det er svært for mange par at holde liv i kærligheden, men det svenske regentpar, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, der næste år har været gift i 40 år, har tre ingredienser til at holde deres ægteskab varmt.

Det røbede regentparret under et pressemøde med finske journalister i anledning deres kommende statsbesøg i Finland til marts. Det skriver den svenske avis Expressen.

– Jeg har ofte spøgefuldt sagt, at vi gudskelov bor så stort. Drottningholm Slot er så stort, at vi har det privilegium at have to badeværelser, og så slider man ikke nær så meget på hinanden, lød hemmeligheden fra den 68-årige konge.

Også dronning Silvia havde et gode råd til at have et langvarigt forhold, som for sit og kongens vedkommende startede en tysk sommerdag for snart 43 år siden.

– At man er bedste venner og kender hinanden så godt og respekterer hinanden, sagde den 71-årige dronning, der er overrasket over, at der allerede snart er gået næsten 40 år som mand og kone.

– Det er forbløffende, hvor hurtigt tiden er gået. For mig føles det ikke som 40 år. Fire årtier lyder som rigtig lang tid, men samtidig føles det, som om det skete i går.

Kongen mødte tyske Silvia Sommerlath under OL i München i 1972. Parret giftede sig i Stockholm Storkyrka 19. juni 1976, og kærligheden mellem de to har givet børnene kronprinsesse Victoria, prinsesse Madeleine og prins Carl Philip.

Newspaq

Powered by Labrador CMS