Kongelig knibe: Risikerer hård fængselsdom

Den spanske prinsesse Christina står til lang tid i skyggen, hvis hun bliver kendt skyldig i en alvorlig sag om skattesvig.

Udgivet Opdateret

Den spanske prinsesse Christina er som det første medlem af den spanske kongefamilie kommet for retten i en sag om bedrageri, der også involverer hendes mand, Iñaki Urdangarín, som er anklaget for underslæb og hvidvaskning af penge.

Den 50-årige prinsesse, der er søster til kong Felipe den sjette, brugte 12 timer i retten mandag, hvor hun står anklaget for skattesvig i en sag, der har en maksimal strafferamme på otte års fængsel. Det skriver ABC News.

Prinsessen er anklaget for skattesvig i årene 2007 og 2008, mens hendes mand beskyldes for at have brugt sin royale titel til at sikre sig kontrakter på sammenlagt 46 millioner kroner til non-profit organisationen Noos Institute, der promoverer sport og turisme. Flere af kontrakterne er angiveligt aldrig blevet udført, eller også har priserne på dem været voldsomt opskruede.

Retssagen er historisk, da det er første gang, at medlemmer af den spanske kongefamilie er blevet retsforfulgt, og selv om der endnu ikke er fældet dom i sagen, har den allerede haft konsekvenser for Christina, der blev frataget sin titel som hertuginde af Palma af hendes bror kong Felipe.

Sagen har sammen med afsløringer om parrets ekstravagante livsstil vakt stor vrede i Spanien, der er alvorligt ramt af økonomisk krise og en arbejdsløshed på 27 procent.

Kongehusets omdømme var allerede blakket på grund af den tidligere konge Juan Carlos’ livsstil, der blev anset som ude af trit med den almindelige befolkning. Efter at Juan Carlos abdicerede i 2014, har hans søn Felipe lovet, at han vil genoprette befolkningens tiltro til kongehuset.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS