Konkurrence aflyst – første gang siden “krigen”

Den amerikanske ord-konkurrence Spelling Bee er for første gang siden anden verdenskrig blevet aflyst. På grund af coronavirus.

Karthik Nemmani vandt konkurrencen i 2019. I 2020 bliver der ingen landsdækkende vinder. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Hvert eneste år siden anden verdenskrig har håbefulde ordkyndige unge amerikanske børn dystet på stavning af ord. Den landsdækkende konkurrence Spelling Bee er et amerikansk ikon. Så meget, at finalen endda bliver sendt på landsdækkende TV.

Nu er årets konkurrence aflyst på grund den allestedsnærværende coronakrise. Det skriver amerikanske medier – heriblandt CBS News. Finalen skulle i år være holdt i staten Maryland i maj, men grundet smitterisiko og forsamlingsforbud er den aflyst.

Det afslørede organisationen selv i tirsdags. Som nævnt har konkurrencens finaler været arrangeret hvert år siden anden verdenskrig. Den første landsdækkende finale blev holdt i 1925, og det er kun 1943-45, der har været aflyst.

I en pressemeddelelse fra organisationen siger direktør Paige Kimble, at sundhed selvfølgelig kommer først.

– Vore tanker går til alle stavere og deres familier. Eleverne har dedikeret tid og flid til deres passion for læring. De bør være stolte af det, de har opnået ved at sejre i klasseværelser, skolefinaler og regionale finaler.

Der vil ske en anerkendelse af alle de, der har kvalificeret sig til den nu aflyste finale. Efter planen vender finalen i Spelling Bee tilbage i juni 2021.

Powered by Labrador CMS