Kontante fordele vil lokke unge i fagforening

Nye tal viser, at unge vil melde sig ind i en fagforening, hvis fradraget bliver fordoblet. det glæder FTF-formand, Bente Sorgenfrey. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Flere unge ville melde sig ind i en fagforening, hvis fradraget var højere. Det viser ny undersøgelse.

Fagbevægelsen har længe kæmpet om de unges gunst, men den kamp ser nu ud til at blive lettere.

I en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen, svarer hver tiende under 34 år, at de helt sikkert vil melde sig ind i en fagforening, hvis regeringens forslag om at fordoble fradraget for fagforeningskontingenter bliver vedtaget. Samtidig svarer 32 procent, at de vil overveje at melde sig ind.

De tal glæder Bente Sorgenfrey, der er formand for FTF, hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte.

– Undersøgelsen viser, at flere unge vil melde sig i fagforeninger og dermed være med til at udvikle og sikre fremtidens arbejdsmarked. Den viden gør det kun endnu mere vigtigt, at fradraget bliver hævet, siger hun til FTF’s egen hjemmeside.

Bente Sorgenfrey understreger, at en stærk fagbevægelse er en styrke for samfundet, og hun påpeger, at fordoblingen af fradraget er en lille investering med stor gevinst, hvis det bliver vedtaget.

– Vi kan hjælpe unge med job og uddannelse, når vi har en relation til dem som medlemmer. Vi ved fra vores studieorganisationer, at de unge gerne vil være med i de faglige fællesskaber og sikre den danske model. Det engagement har vi som samfund ikke råd til at gå glip af, lyder det fra Bente Sorgenfrey.

Undersøgelsen viser samtidig, at de unge skiller sig ud ved at være mere villige til at melde sig ind i en fagforening end de andre adspurgte. Samlet set ville fire procent melde sig ind i en fagforening, hvis fradraget blev hævet, mens 15 procent ville overveje en indmelding.

Newspaq

Powered by Labrador CMS