Kørte 129 km/t forbi vejarbejde – uden kørekort

En 27-årig mand kørte mindst 129 km/t forbi et vejarbejde, hvor hastigheden var nedsat til 80 km/t. Arkivfoto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

En 27-årig mand kørte alt for stærkt forbi et vejarbejde, og han havde desuden ikke et gyldigt kørekort

Klokken 19.20 mandag aften bemærkede en af færdselspolitiets patruljer en hurtigkørende personbil på motorvejen i nordlig retning på den del af Køge Bugt Motorvejen, hvor hastigheden er nedsat til 80 km/t på grund af vejarbejde. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i tirsdagens Døgnrapport.

Politiet målte hastigheden på personbilen til mindst 129 km/t, hvorfor bilen blev standset. Føreren – en 27-årig mand uden fast bopæl – blev sigtet for hastighedsovertrædelsen.

Da han blev bedt om at fremvise sit kørekort, måtte han erkende, at han havde et kørselsforbud, således at han ikke måtte føre personbilen. Bilens ejer – en 26-årig kvinde fra Odense NV, som var med i bilen – blev derfor sigtet for at have overladt føringen af bilen til den 27-årige.

Bilens ejer kan forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen, medens 27-årige kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne med blandt andet påstand om en betinget frakendelse af førerretten mod ham skal afgøres.

Powered by Labrador CMS