Kræftens Bekæmpelse slår alarm: Farlig UV-stråling er skyhøj i år

Ifølge DMI er UV-strålingen i år på det højeste niveau i 19 år. Det får nu Kræftens Bekæmpelse til at advare mod de farlige solstråler.

Den farlige UV-stråling er på det højeste niveau i 19 år. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

At sommeren i år har været usædvanlig solrig, er det nok de færreste, der er i tvivl om. Det kan man også se på mængden af UV-strålingen i Danmark i år, der er på det højeste niveau i 19 år. Det skriver dr.dk.

Den høje mængde UV-stråling kan dog være særdeles farlig for vores hud.

Derfor slår Kræftens Bekæmpelse nu alarm, og advarer danskerne mod at opholde sig for meget udenfor, selvom det kan være fristende. Også selvom man har taget sine forholdsregler og søgt skygge.

– Når man sidder i skyggen, får man stadig ultraviolet stråling fra solen. Det er primært midt på sommeren og ved middagstid, at det er et problem. Det er simpelthen stråling, der fra omgivelserne reflekteres ind i skyggen, så der skal man også huske solcreme og dækkende tøj, siger Christine Behrens fra Trygfonden og Kræftens Bekæmpelses solkampagne til dr.dk.

Hun opfordrer til, at man beskytter sig med solcreme og dækkende tøj hver gang man går udenfor – også selvom man primært opholder sig i skyggen.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse kan for meget sol og uv-stråling i værste fald udløse kræft i huden. Både den almindelige hudkræft, som sjældent er livstruende – men også den mere aggressive modermærkekræft.

Powered by Labrador CMS