Kreativt, men: Tolderne finder de vildeste ting

Lufthavnstolderne i Frankfurt fremviser et udsnit af årets fangst.

Toldernes hunde er en vigtig ven i jagten på smuglerne. KLIK FOR FLERE BILLEDER AF DE ULOVLIGE SAGER. (Foto: Scanpix)
Toldernes hunde er en vigtig ven i jagten på smuglerne. KLIK FOR FLERE BILLEDER AF DE ULOVLIGE SAGER. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

På den årlige medie-dag har tolderne i en af Europas travleste lufthavne, den i Frankfurt-am-Main, mandag fremvist et udpluk af årets kreative og opsigtsvækkende fangster.

Blandt andet har smuglere på kreativ vis forsøgt at smugle stoffer ind i landet – hvordan kan du se i galleriet over artiklen.

Andre fangster hører i den kuriøse afdeling – blandt andet indsmugling af truede dyr og planter.

Det er også noget, man ser i Danmark. Det skrev Newsbreak.dk for nyligt om.

Alene i årets første tre måneder har man i lufthavnene i København og Billund beslaglagt 300 ulovlige stenkoraller og otte kæmpemuslinger.

Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse, hvor styrelsen sætter fokus på det lovbrud, det er, at komme hjem fra en ferie med noget forbudt i kufferten.

-De rejsende er ikke tilstrækkeligt klar over, at der er regler for handel med truede dyr og planter. Det, man tror er en uskyldig souvenir, kan hurtig vise sig at blive til en ulovlig import, siger biolog Elin Pitter fra Miljøstyrelsen, i pressemeddelelsen.

-Det kan virke uskyldigt at tage koraller med hjem fundet på stranden eller købt på markedet. Men presset fra millioner af rejsende er et problem for verdens koralrev, der i forvejen truet af stigende havtemperaturer, forurening og flydende plastikaffald, siger Elin Pitter i pressemeddelelsen.

Bliver man snuppet i lufthavnen med sådan en koral, bliver man meldt til politiet. Man får også den forbudte genstand konfikseret, og der er altså ikke andet end bøvl forbundet med at tage en koral med hjem fra ferien.

Powered by Labrador CMS