Kun to ud af ti ledige er parate til at komme i job

Kun et fåtal af de ledige, der bliver omfattet af det nye kontanthjælpsloft, er parate til at arbejde, viser regeringens egne tal.

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Kun et fåtal af de ledige, der bliver omfattet af det nye kontanthjælpsloft, er parate til at arbejde, viser regeringens egne tal.

Med det nye kontanthjælpsloft vil regeringen få flere ledige i arbejde. Men regeringens egne tal viser, at kun en brøkdel er parat til at komme i job, skriver Jyllands-Posten.

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at det kun er 22 procent af de 24.000, der står til at blive ramt af kontanthjælpsloftet, som kommunerne vurderer er jobparate.

77 procent bliver af kommunerne klassificeret som såkaldt aktivitetsparate, fordi de har andre problemer end ledighed for eksempel sygdom.

Otte ud af 10 er ikke klar til job

Vurderingen er altså, at otte ud af ti af de berørte ledige ikke er klar til job, men alligevel fremhævede Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse, udsendt kort efter at regeringen onsdag indgik en aftale med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative, at formålet med at løfte kontanthjælpsloftet er at løfte kontanthjælpsmodtagere væk fra »offentlig forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet.«

Det møder kritik fra flere steder, at regeringen nu vil »piske« ledige til at arbejde, selv om kommunerne vurderer, at de ikke er i stand til det.

»Det er fuldstændig uforklarligt, at regeringen målretter en nedskæring i kontanthjælpen til denne gruppe. De svinger den økonomiske pisk hen over hovedet på folk, der ikke har mulighed for at reagere på det. Det er jo helt absurd,« siger formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau.

Hun kalder det et forfejlet redskab, der ikke bidrager til andet end flere sociale problemer. Arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne Leif Lahn Jensen (S) bakker op. Han mener, at problemet er, at de ikke kan arbejde, fordi de kan have massive sociale, psykiske eller sundhedsmæssige problemer – eller mangler kompetencer, og at det ikke hjælper at tage pengene fra dem, skriver Jyllands-Posten.

Powered by Labrador CMS