Kvinde føder – midt på flyet

Passagerer i et fly fra Istanbul til Stockholm fik sig en noget anderledes rejse.

En kvinde husker nok sin flyvetur fra Istanbul til Stockholm resten af sit liv. I luften fødte hun en søn. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

En kvinde i 30’erne fødte natten til lørdag et barn ombord på et fly på vej fra Istanbul til Stockholm. Det skriver det svenske medie Aftonbladet.

– Hun fødte midt i luften. Flypersonalet fik et chok og ville i først omgang lande i Ukraine, fortæller Nisrin Hajar, som hjalp kvinden under fødslen.

Under flyvningen hørte Nisrin Hajar høje stemmer og en kvinde, som snakkede med personalet i kabinen. Det viste sig, at kvinden var gravid og midt i det hele fik hun kraftige veer.

– Alle gik i panik. De var bange for, der skulle ske noget, siger Nisrin Hajar.

– Kvinden snakkede kun arabisk, så jeg hjalp med at tolke. Da hun fandt ud af, man ville nødlande i Ukraine blev hun skræmt. Hun kommer nemlig fra Syrien og var alene med tre børn ombord, og det var første gang, hun skulle til Sverige, fortæller han.

Den er go’ nok

På toilettet fik kvinden tjekket, at vandet rent faktisk var gået.

– Man kunne se, hun virkelig havde ondt, men hun sagde, hun sagten kunne klare resten af turen. Det kunne hun ikke, siger Nisrin Hajar.

Cirka tre kvarter inden landingen fødte hun så en dreng.

– Da barnet kom, klappede resten af passagererne. Vi lagde barnet ved hendes bryst og der på det, til flyet landede, beretter han videre.

Da flyet landede i lufthavnen i Arlanda blev kvinden og det nyfødte barn mødt af ambulancefolk, som klippede navlestrengen og derefter kørte dem til Danderyds Sygehus.

Overvejer et besøg

I lufthavnen befandt sig også noget af kvinden familie, der kunne tage sig af de to andre børn.

– Jeg er glad for, jeg var det. Hun snakkede jo kun arabisk, og jeg fornemmede, hvordan hun tog det mere roligt, da det gik op for hende, at der var nogen, der forstod hende, slutter Nisrin Hajar.

Hun overvejer at besøge kvinden og hendes nyfødte søn på sygehuset.

Powered by Labrador CMS