Kvinde og teknik hjalp politiet med at finde stjålet bil

Nu er en mand sigtet i sagen om den stjålne bil.

Det er dumt at efterlade bilen med nøglen i. Det måtte en kvinde sande mandag. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

En 39-årig kvinde havde en dramatisk mandag, der til alt held i sidste ende faldt ud til hendes fordel. Først skulle hun dog se en tyv stikke af med hendes bil, men sidenhen kunne hun hjælpe politiet med at opspore biltyven.

Det er Østjyllands Politi, der i døgnrapporten for kredsen fortæller, at kvindens bil blev stjålet mandag morgen klokken 08.05. Hun havde forladt den for en kort bemærkning på Kalkværksvej i Aarhus, fordi hun skulle låse en port op indtil et parkeringsområde.

Mens hun var væk fra bilen, satte en person sig ind i den. Hun hørte bildøren smække og oplevede, hvordan bilen bakkede for så at forsvinde i nordlig retning. Kvinden vidste dog, at hendes telefon lå i bilen, og som læsere af Newsbreak.dk måske husker, kan politiet bruge find my iphone – som funktionen hedder hos Apple – til at spore stjålne genstande med.

Fulgte bilens køretur

Det gjorde kvinden brug af; hun fulgte bilens færd, der blandt andet gik forbi Reginehøjvej og videre ud til Kohalen ved havnen i Aarhus. Et kvarter senere vendte bilen endda tilbage til det område, hvorfra den var stjålet til at starte med.

Politiet blev kontaktet, og da bilen igen var i området for tyveriet, blev den standset. Den blev ført af en 29-årig mand, der nægede at have stjålet den. Han forklarede, at han havde fået nøglerne af en bekendt.

Færdselsloven § 28 stk. 4

§ 28. Standsning eller parkering må ikke ske på et sådant sted eller på en sådan måde, at der opstår fare eller ulempe for færdslen.

Stk. 4. Når føreren af et køretøj forlader dette, skal det sikres, at køretøjet ikke kan sætte i gang af sig selv. Føreren skal endvidere træffe foranstaltninger for at sikre, at køretøjet ikke uberettiget kan benyttes af andre.

Påbudt anordning til tyverisikring skal være sat i funktion. Transport-, bygnings- og boligministeren kan fastsætte bestemmelser om, hvilke typer låseanordninger der skal anvendes.

Kilde: Færdselsloven.

Han blev dog anholdt og sigtet for at have stjålet bilen. Om kvinden også bliver sigtet, det melder historien ikke noget om. Det er ellers ikke lovligt at forlade en bil på en måde, der gør det muligt for nogen at stjæle den.

Powered by Labrador CMS