LIVE: I dag bliver spændingen udløst

Følg live-bloggen herunder før under og efter præsentationen af Danmarks nye regering

Udgivet Opdateret

Sådan forløber ministerpræsentationen.

Torsdag præsenteres regeringen på Amalienborg Slotsplads, og der er efterfølgende overdragelser i ministerier.

Efter de længste regeringsforhandlinger i nyere tid er en bred regering med partierne Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne faldet på plads.

Torsdag præsenteres ministrene.

Her er, hvad vi ved om præsentationen indtil videre:

  • Den nye regering vil blive præsenteret for dronningen på Amalienborg torsdag den 15. december klokken 10.00.
  • I den forbindelse vil statsminister Mette Frederiksen (S) også præsentere ministrene i den nye regering på Amalienborg Slotsplads.
  • Efterfølgende er der overdragelser i ministerierne fra klokken 13.30. Det vil sige, at de tidligere ministre overdrager til de nye. Det sker normalt med taler og udveksling af gaver mellem de afgående og nyudnævnte ministre.
  • Det er statsministeren, der sætter ministerholdet. Hun beslutter både, hvem der skal have ministerposterne, og hvilke ministerier der overhovedet skal være. Nogle ministerier lægges måske sammen. Andre politikområder får måske deres helt egne ministerier for at signalere, at det er et vigtigt område.
  • De fleste udpegede ministre er valgt ind i Folketinget, men de behøver ikke at være det. Lars Løkke Rasmussen har allerede sagt, at der vil være folk udefra, som kommer til at besætte en eller flere af Moderaternes ministerposter.
Powered by Labrador CMS