Løber jagtet af kreaturer: Indlagt med flere kvæstelser

Under jagten lagde en ko sig oven på den 44-årige løber - hårdt kvæstet får han hjælp af nogle mountainbikeryttere, der tilkalder en ambulance.

Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

En 44-årig erfaren kondiløber fra Tørring mellem Horsens og Give blev mandag nærmest overfaldet og trampet ned af en flok kreaturer, da han var ude på en løbetur i Tinnet Krat ved Gudenåens Udspring og Koutrupgård. Det skriver Horsens Folkeblad.

Den 44-årige løber er vant til at løbe i området også inden for indhegningerne på de offentligt tilgængelige marker, hvor Naturstyrelsen har kreaturer til at gå.

Men i mandags gik det galt.

Kreaturerne angriber

Ifølge avisen møder løberen flokken af kreaturer, der af ukendte årsager angriber ham.

Den 44-årige mand forsøger at komme væk, men uden held. Kreaturerne tramper ham ned og en ko lægger sig på et tidspunkt hen over ham.

Det lykkes ham imidlertid at kravle hen til en vandhul, hvor køerne ikke kan nå ham. Her får han råbt nogle mountainbikeryttere an, der tilkalder en ambulance.

Ved ulykken har han ifølge avisen fået 19 brud på ribbenene, adskillige brækkede rygsøjle-tapper, en brækket arm, en beskadiget skulder og en perforeret lunge. Han er forsat indlagt på intensiv-afdelingen på Kolding Sygehus.

Naturstyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at kreaturerne nu er fjernet efter ulykken og giver her fem gode råd til folk, der færdes i indhegninger med kreaturer:

Hold afstand til kreaturerne – mindst 25 m
Du må ikke klappe eller fodre kvæget
Lad kalvene være i fred
Gå aldrig mellem en ko og hendes kalv
Hunde skal holdes i snor.

Powered by Labrador CMS