L.O.C. skred fra festival

Rapperen L.O.C. er efterhånden en erfaren herre, når det kommer til festivaler. Men han har også prøvet at pakke sit gode tøj og smutte hjem fra et kaos

Udgivet Opdateret

Med over 20 år i musikbranchen er Liam O'Connor - bedre kendt som L.O.C. - bestemt ikke et ukendt navn på landets festivaler.

I år gæster han Smukfest i Skanderborg, men han har også selv stået blandt festivalgæsterne.

Her fortæller han blandt andet om, da han forlod en festival efter få timers søvn. Og om en speciel gave fra den ene halvdel af Nik og Jay, da han skulle spille på Roskilde Festival.

Hvad er din yndlingsfestival og hvorfor?

- Det må du jo ikke spørge musikere om, for så ender de med at skyde sig selv i foden, siger den 44-årige rapper og griner.

- Vi er heldige at være det land med flest festivaler per indbygger i hele verden. Så der er noget til enhver smag. Jeg er selv fra Aarhus, så jeg er kommet forbi Smukfest og Grøn.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som artist på en festival?

- Det er lidt underligt. Jeg har nogle få gange, hvor tingene fra et kunstnerisk aspekt er gået op i en højere enhed, og jeg har følt, at musikken kom til sin ret. Det har jeg haft et par gange, fordi bandet er så fantastisk.

L.O.C. har både prøvet at være festivalgæst og -artist. I år spiller han på Smukfest. - Vi er heldige at være det land med flest festivaler per indbygger i hele verden. Så der er noget til enhver smag, siger han. (Arkivfoto).
L.O.C. har både prøvet at være festivalgæst og -artist. I år spiller han på Smukfest. - Vi er heldige at være det land med flest festivaler per indbygger i hele verden. Så der er noget til enhver smag, siger han. (Arkivfoto).

- Det var også fedt, da jeg første gang blev inviteret med på Grøn. Det var skelsættende, fordi der var så stort et publikum. Og i virkeligheden følte jeg at have opnået en form for accept - ikke kun fra branchen og bookerne, men også fra publikum, fordi Grøn er så folkeligt.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse som gæst på en festival?

- Jeg tror, at det var Midtfyns Festival. Jeg kan ikke huske hvilket år, men jeg havde nogle venner, der skulle derned, og jeg var egentlig ikke festivaltypen.

- Men jeg ender med at tage med de her gutter og skal sove i telt ude på en mark. Jeg vågner ved, at der er nogle, der har gravet et hul og fyldt det op med dåser lige uden for teltet. Jeg tror, at de kaldte det en svenskerfælde.

- Jeg vågner til et kaos efter få timers søvn, og på stedet beslutter jeg mig for at tage hjem. Jeg tænker: "Jeg skal ikke det her, det kan jeg ikke", siger L.O.C. og griner.

- Det er måske det stærkeste minde som festivalgæst. Så har jeg selvfølgelig nogle øjeblikke, fra da jeg så Prince spille på Orange (Scene, red.), i forbindelse med at jeg selv havde været forbi Roskilde Festival.

Hvad er det mest nyttige, du har haft med på festival?

- Jeg ved ikke, om det var nyttigt. Men jeg kan huske, at Nik fra Nik og Jay gav mig to blå plastikting, man tager rundt om skoene, når man går rundt på en byggeplads.

- Han mente, at det var det smarteste, man kunne tage med på en festival, for så fuckede man ikke sine hvide sneakers op.

- Jeg tror ikke rigtig, det hjalp så meget, men tanken var der, siger rapperen.

Hvad er det mest unyttige, du har haft med på festival?

- Jamen det må så også være de blå plastikting, siger L.O.C. og griner.

- Men jeg er kommet temmelig uforberedt alle gangene. For når jeg har været på festival for at spille, har der altid været en mulighed for at køre hjem, når mørket falder på. Så jeg er sjældent kommet afsted med en rygsæk eller har haft pakket som sådan.

Hvad glæder du dig allermest til ved at skulle på Smukfest i år?

- Jeg har et dejligt hold af mennesker med - nogle, som jeg ikke har spillet med i et par år, og nogle, som er relativt nye. Vi er meget glade for setlisten og de mennesker, der er med rundt.

- Jeg tror, at det hele kører, som det skal, når man først lige har været otte byer rundt med Grøn. Så forhåbentlig går det hele op i en højere enhed med setlisten og gæsteoptrædener, siger L.O.C.

Liam O'Connor, der er kendt under kunstnernavnet L.O.C., mindes, da han var gæst på den daværende Midtfyns Festival. Han endte med at sige farvel efter at være vågnet til et kaos. (Arkivfoto).
Liam O'Connor, der er kendt under kunstnernavnet L.O.C., mindes, da han var gæst på den daværende Midtfyns Festival. Han endte med at sige farvel efter at være vågnet til et kaos. (Arkivfoto).

SMUKFEST

Smukfest, også kendt som Skanderborg Festival eller Danmarks Smukkeste Festival, er en dansk musikfestival som afholdes hver sommer i anden weekend af august i Skanderborg under temaet "Musik & Bøgetræer".

Musikken og diverse happenings foregår under bøgetræer og ved nærliggende søer og deraf navnet "Danmarks Smukkeste Festival." Festivalen har de senere år ofte haft udsolgt.

Smukfest fokuserer fortrinvis på dansk musik med både kommende talenter/grupper samt gamle kendinge, men har altid et par store udenlandske navne på plakaten.

Festivalens maskot er FestiWalther, der er en musikglad skovtrold født 5. juli 1579 i Skanderborgs bøgeskove, og ideen til den første festival blev skabt den 5. juli 1979 – på Walthers 400 års fødselsdag.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS