Løve forsvandt og så blev løveanlæg lukket

Ingen mennesker var i fare i forbindelse med eftersøgningen af løven.

Løven her er fra en dyrepark i Uganda. Løver kan generelt godt lide at klatre i træer, uanset hvor de bor. Foto: Cody Pope /Wikimedia Commons
Udgivet Opdateret

Gæster i løveanlægget i Givskud Zoo måtte søndag lide den tort at se anlægget blive lukket for næsen af dem. Det skete, fordi personalet ikke kunne lokalisere en af anlæggets hunløver. Det skriver Stiften.dk. 

Løven blev fundet efter et par timer. Den var klatret op i et træ, hvor den gemte sig godt nok til, at man fra Zoos side ingen chancer ønskede at tage.

Man opdagede, at løven var væk, da man foretog en af de mange daglige optællinger af de store katte. Herefter gik eftersøgningsarbejdet igennem.

– Vi havde på fornemmelsen, at hun måtte sidde i et træ. Det er ikke så usædvanligt, og når vi af og til ikke lige kan finde en løve, er det ofte fordi, de er kravlet op i et træ i anlægget, og så bliver de lokaliseret ret hurtigt. Lige præcis denne søndag eftermiddag var det også vores formodning. Men vi kunne bare ikke finde hende. Derfor valgte vi at eskortere vores gæster ud af anlægget, så vi kunne lede efter hende. Og fordi det drejede sig om stor farligt et dyr, havde vi skytter parat, siger Richard Østerballe, direktør i Givskud Zoo, til Stiften.dk.

Ifølge Stiften.dk har der aldrig været en løve ude blandt gæsterne i Givskud Zoo, og det var der altså heller ikke søndag. Løvinden kom i øvrigt ned fra træet senere på dagen, uden dramatik.

 

Powered by Labrador CMS