Mand anholdt for at spytte mod Pia Kjærsgaard på Folkemødet

Folketingets formand ringede til politiet, efter en mand angiveligt spyttede i retning mod hende.

Pia Kjærsgaard blev overfaldet med en spytklat på Folkemødet. Foto: Andreas Bastiansen/Scanpix 2016
Udgivet Opdateret

Pia Kjærsgaard (DF) har torsdag eftermiddag kontaktet politiet, efter en mand angiveligt har snottet mod hende på Folkemødet på Bornholm.

Manden satte fingeren op til næsebordet og sendte en snotter i retning mod Folketingets formand, fortæller pressesekretær Finn Tørngren Sørensen.

– Hun føler sig helt klart krænket, siger han.

Snottet ramte dog ikke. Politiet har torsdag eftermiddag anholdt en mand, som formodes at være gerningsmanden.

– Gerningsmanden stak af fra stedet. Vi ledte efter ham, og klokken lidt over 16 anholdt vi en person, som vi mistænker for at være gerningsmanden, siger Carsten Andersen fra Bornholms Politi.

Episoden fandt sted klokken 15.33. Politiet har hverken afhørt Pia Kjærsgaard eller den formodede gerningsmand. Det vides derfor ikke, hvordan han forholder sig til anklagen.

Det blev mødt med fordømmelse, da forhenværende justitsminister Morten Bødskov (S) tidligere på ugen fik en knytnæve i hovedet. Pia Kjærsgaard selv kaldte det “et angreb på demokratiet.”

– Det er en blanding af frustration og vrede, og så bliver jeg meget ked af det. For det er et angreb på vores folkestyre, når politikere bliver angrebet, sagde hun til TV2.

Det er langt fra første gang, at Pia Kjærsgaard selv bliver antastet. I 1998 måtte hun søge tilflugt i en bank, da hun blev jagtet af autonome på Nørrebro.

I 2001 blev hun angrebet af medlemmer af Antifascistisk Aktion i Flensborg, og i 2002 trak hun pebersprayen, da hun følte sig truet af en kvinde. Det resulterede i en bøde til den daværende formand for Dansk Folkeparti.

Formålet med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Det sker ved at lade politikere, erhvervsfolk og interesseorganisationer møde borgerne ansigt til ansigt.

Folkemødet begyndte torsdag og fortsætter til søndag. Der vil være cirka 3000 debatter og arrangementer.

 

Powered by Labrador CMS