Mand forsøgte – forgæves – at løbe fra politihund: Det var der en god grund til

Politiet har anholdt en "fremtrædende" person i Loyal To Familia i Køge. Flere våben er fundet.

En politihund måtte vise en mistænkt, hvem der bestemte tirsdag. Det klarede den fint. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Under en aktion mod banden Loyal To Familia, LTF, i Køge har politiet tirsdag fundet flere skarpladte skydevåben, oplyser politiet onsdag i døgnrapporten for kredsen. Politiet slog til 17.33 i en aktion, der betegnes som en succes fra politiets side.

Blandt de anholdte er en 31-årig mand, som ifølge Midt- og Vestsjællands Politi har en “meget fremtrædende” rolle i bandens afdeling i Køge. Han forsøgte at spæne fra betjentene, men en politihund fik indhentet ham.

Våben og ammunition var blandt andet gravet ned i et grønt område på Nylandsvej i byen, oplyser politiet onsdag i døgnrapporten.

– Vi har kørt en målrettet aktion mod LTF, og vi er rigtigt godt tilfredse med udfaldet, siger Carsten Andersen, der er talsmand for politiet.

Han ønsker dog ikke at gå i detaljer med det præcise omfang af fundet – ud over, at der er tale om flere våben.

Fængslet efter grundlovsforhør

Både den 31-årige og en anden mand, der er 34 år, blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

Her blev de begge varetægtsfængslet i fire uger. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan de stiller sig til sigtelsen, eller om de kærede fængslingen til Østre Landsret.

I alt blev seks personer anholdt, men de fire er altså blevet løsladt.

Ekspanderende bande

Loyal To Familia, der oprindeligt har rødder på indre Nørrebro i København, har siden foråret forsøgt at udvide aktiviteterne flere steder.

Det er angiveligt en medvirkende årsag til en række meget voldelige hændelser først i Aarhus-området og senere i København.

Banden har desuden grupper i Nordsjælland og i det sydlige Sverige.

Dom mod leder førte til opbud

Den formodede LTF-leder, Shuaib Khan, blev for nylig dømt for trusler mod politiet i en sag ved Københavns Byret. I forbindelse med retssagen samlede en stor gruppe uniformerede mænd sig ved byretten for at markere deres solidaritet.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Powered by Labrador CMS