Mand sparkede efter hund: Så gik det helt galt

En 57-årig mand er tiltalt for vold, efter at han angiveligt slog en 43-årig mand i ansigtet.

Der findes en række hunde, der er ulovlige i Danmark, fordi de er farlige. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE HUNDERACER MAN IKKE MÅ HAVE I DANMARK. Arkivfoto: Scanpix
Der findes en række hunde, der er ulovlige i Danmark, fordi de er farlige. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE HUNDERACER MAN IKKE MÅ HAVE I DANMARK. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Fredag klokken 13.16 blev en 46-årig mand tildelt et slag i ansigtet af en 57-årig mand på Toldvejen i Odder.

Det fremgår af døgnrapporten for Østjyllands Politi.

Den 46-årig mand stod og fiskede ved stranden, da en løs hund løb tæt forbi ham.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Han sparkede ud efter hunden, og kastede en sten efter den, da han angiveligt var blevet bange for hunden og ville holde den på afstand.

Den 57-årige hundeejer konfronterede fiskeren, og efter en kort diskussion slog han den 46-årige med knyttet nævne på venstre kind.

Den 46-årig fik overfladiske skader.

Hundeejeren erkendte forholdet, og forklarede, at han slog ud efter manden, fordi  følelserne løb af med ham, og at han frygtede for sin hunds førlighed.

Gør sådan ved fremmede hunde

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet, hvilke forholdsregler du bør tage, hvis du møder en fremmed hund uden snor.

Det gælder især, hvis du møder en hund af en race, der er ulovlig i Danmark, da de er vurderet til at være farlige.

Skulle du  løbe ind i en af de ulovlige hunde, er der dog ingen grund til at agere anderledes end ved en hvilken som helst anden hund, har hundeekspert Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub tidligere forklaret til Newsbreak.dk.

– Jeg synes ikke, man skal kigge så meget på racen. Det er langt vigtigere at kigge på hundens kropssprog. Virker den rolig og logrer med halen, er det et godt tegn, men hvis den bliver ved at knurre og gø, skal man være mere forsigtig. Det handler om at bruge sin sunde fornuft, siger hundeeksperten.

Hvis det ikke kan lykkes at berolige hunden, opfordrer Lise Lotte Christensen til, at man tager et billede af hunden og kontakter politiet.

Du kan se i galleriet ovenfor, hvilke hunde det ikke er tilladt at have i Danmark.

Powered by Labrador CMS