Mandelas datter bliver ny ambassadør i Danmark

Det sydafrikanske parlament. Foto: Rodger Bosch/Scanpix
Udgivet Opdateret

Nelson Mandelas yngste datter, Zindziswa »Zindzi« Mandela, bliver Sydafrikas nye ambassadør i Danmark. Det bekræfter ambassaden over for Berlingske Nyhedsbureau.

Kvinden med det berømte efternavn overtager embedet fra Samkelisiwe Isabel Mhlanga, der takkede af i december efter fire år på posten.

Seks måneder efter at flere sydafrikanske medier først rapporterede, at Zindzi Mandela skal være ny ambassadør i Danmark, befinder den 54-årige sig fortsat i Sydafrika.

Kilder fra den sydafrikanske regering og Mandela-familien fortæller til avisen City Press, at det skyldes, at hendes kenyanske kæreste ikke ønsker at rejse med hende til Danmark. Dette har Zindzi Mandela dog afvist. Samtidig lyder det fra andre kilder, at der er problemer med at få den kenyanske kæreste sikkerhedsgodkendt i Danmark.

Den sydafrikanske ambassade, der ligger i Hellerup, oplyser, at der endnu ikke er fastsat nogen dato for, hvornår Nelson og Winnie Mandelas datter overtager ambassadørjobbet.

Ifølge City Press rejser Zindzi Mandela og hendes to sønner til Danmark 31. marts, men dette ønsker ambassaden ikke at bekræfte.

Powered by Labrador CMS