Mange vil have julehjælp, men få vil indsamle

Der er mange, der har brug for julehjælp – men ikke nok indsamlere. Arkivfoto: Christian Als/Scanpix
Udgivet Opdateret

Der er mangel på indsamlere, og det rammer alle de familier, der i år søger om økonomisk støtte til julegaver og julemad.

Der er stor efterspørgsel efter julehjælp i år. Desværre er der ikke tilsvarende trængsel ved indsamlingsbøssen, skriver DR Fyn

Både Frelsens Hær i Odense og landsorganisationen Dansk Folkehjælp kan allerede nu se flere familier, der søger om økonomisk støtte til julegaver og julemad.

Sidste år søgte 13.000 danskere om julehjælp fra Dansk Folkehjælp. Nu ser det ud som om, at det tal vil stige til 16.000 i år.

Det fortæller Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp til DR Fyn.

Den eksplosive stigning gør det endnu sværere at hjælpe selv de mest trængende familier. Der er nemlig ikke indsamlere nok.

– Der er en stor, stor forskel på vores evne til at finde midler til julehjælpen og behovet for hjælp. Vi kan ikke mobilisere indsamlere i samme takt som stigningen, siger Klaus Nørlem til DR Fyn.

Sikres trængende familier

Alle, der modtager julehjælp, har ansøgt og er blevet indstillet af socialforvaltningen i deres kommune. På den måde sikres det, at julehjælpen går til de mest trængende familier. Men på grund af manglen på indsamlere, skal reglerne strammes igen.

– Vi kommer desværre til at udelukke trængte familier. Vi kan simpelthen ikke finde indsamlere lige så hurtigt, som der er familier, der har brug for julehjælp, siger Klaus Nørlem.

Julehjælpen skal søges inden 1. december.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS