Mangler du salt til dit påskeæg? Disse butikker er åbne

Hvem har åbent i påsken i 2018? Langt fra alle dagligvarebutikker, da lukkeloven nu engang er indrettet sådan, at helligdage i udgangspunktet er lukkedage. Men der er alligevel åbent visse steder.

De fleste Rema 1000-butikker holder lukket i påsken. Enkelte holder åbent, men det er en undtagelse. Foto: Morten Dueholm. KLIK VIDERE OG SE HVEM DER OGSÅ HOLDER ÅBENT.
De fleste Rema 1000-butikker holder lukket i påsken. Enkelte holder åbent, men det er en undtagelse. Foto: Morten Dueholm. KLIK VIDERE OG SE HVEM DER OGSÅ HOLDER ÅBENT.
Udgivet Opdateret

Hvem har åbent i påsken i 2018, og hvorfor holder butikkerne lukket i påsken? Det siger lukkeloven, at de skal, men det er ikke alle butikker, der skal holde lukket i påsken.

Du kan i galleriet se et udsnit af, hvilke dagligvarebutikker, der holder åbent – og lukket – i påsken, mens du i den følgende tekst kan lære mere om, hvorfor butikkerne holder lukket til at starte med.

Erhvervsstyrelsen skriver, at det er lov om detailsalg fra butikker (altså lukkeloven,) der bestemmer, hvornår butikker skal holde åbent og lukket.

Hvem har åbent i påsken i 2018 på de lukkede dage?

Siden 2012 har butikker med detailsalg haft tilladelse til at holde åbent på alle ugens dage med undtagelse af en række helligdage, som blandt andet påsken hører ind under.

Der er tale om følgende helligdage:
Nytårsdag
Skærtorsdag
Langfredag
1. og 2. påskedag
St. Bededag
Kr. Himmelfartsdag
1. og 2. pinsedag
1. og 2. juledag

Derudover må butikkerne heller ikke holde åbent på grundlovsdag, juleaftensdag og efter klokken 15.00 på nytårsaftensdag.

Men der ér undtagelser, i form af mindre dagligvarebutikker, hvis de ellers har fået tilladelse hjertil på forhånd.

Har butikken en omsætning på under 34,2 millioner kroner, han de få tilladelse til blandt andet at holde åbent i påsken, hvilket giver dig som kunde og forbruger mulighed for at handle ind på dage, hvor det ellers ville være svært at købe salt til dine påskeæg.

Hvem har åbent i påsken i 2018? Få svaret i galleriet og se, hvor du kan handle ind.

Kilder: Politiken – Erhvervsstyrelsen

Powered by Labrador CMS