Med syv simple trin kan du passe endnu bedre på din opvasker

Det er ikke svært at forlænge opvaskemaskinens levetid.

Udgivet Opdateret

Opvaskemaskinen er i sin enkelhed en ret simpel maskine, der har en enkelt funktion. At gøre dit beskidte service rent, og det klarer den typisk til punkt og prikke.

Men inde bag den simple funktion er der en masse fintfølende emner, og de er altså værd at tage under kærlig behandling – af flere årsager. Først og fremmest kan du forlænge maskinens levetid, men du får sandsynligvis også renere og pænere service af det.

Virksomheden Nettoparts har samlet en lynguide til, hvordan du kan sørge for, at din opvaskemaskine præsterer optimalt med nogle få simple manøvrer, du sagtens kan udføre i det daglige. De råd kan du se i galleriet over artiklen.

Salt ér vigtigt

Et af rådene, som mange dog i forvejen følger, er at huske påfyldning af filtersalt. Salt er særdeles vigtigt for at sikre en ren opvask. Det gælder især for glas. De fleste opvaskemaskiner doserer selv mængden af salt, men du skal indstille maskinen efter vandets hårdhed.

Helt generelt handler det om, at der er kalk i vandet, som gerne vil smitte af på dine glas og dit service. For at undgå dette bliver vand tilført en opvasker ført gennem et filter, der udligner mængden af kalk.

Over tid bliver filteret slidt og funktionen nedsat, og her kommer salt ind i billedet. Filtersalt – der af navnet – genopbygger nemlig det såkaldte ionbyttefilter og sørger dermed for, at maskinen kan fortsætte med at blødgøre vandet og bundfælde kalken.

Det er dog vigtigt, at du køber det rigtige salt. Almindelig køkkensalt er absolut no-go – blandt andet fordi det indeholder et antiklumpe-middel. Effekten bliver derfor nedsat.

Powered by Labrador CMS