Medie: Peter Madsen havde mordplan klar til ubådstur

Hos politiet er man bekendt med en besked-udveksling mellem Peter Madsen og en anden.

Udgivet Opdateret

Peter Madsen, der er tiltalt for at have dræbt Kim Wall, har angiveligt i detaljer fortalt en bekendt om planer, han havde klar til at begå et drab ombord på ubåden UC3 Nautilus. Det skriver Wired.com, der bringer en længere artikel om drabet på journalisten Kim Wall. 

Artiklen handler både om sagen mod Peter Madsen og om Kim Wall. I den lange artikel fortæller May Jeong om venskabet med Kim Wall og om forsøget på at komme til bunds i historien om, hvad der skete ombord på UC3 Nautilus den aften, Kim Wall mistede livet.

May Jeong har interviewet et væld af mennesker til artiklen, blandt andet Kim Walls kæreste, og hun har skrevet til Peter Madsen selv for at få ham til at fortælle, hvad der skete, da Kim Wall døde.

Beskederne

Blandt de mere bemærkelsesværdige dele af artiklen fortæller May Jeong om mødet med en kvinde, der beskrives som ven og sexpartner til Peter Madsen. Journalisten og kvinden mødtes på Refshaleøen, hvor blandt andet Peter Madsen har haft sit værksted, og i interviewet mellem de to kvinder, lærer vi, at Peter Madsen har sendt nogle beskeder til kvinden, der handler om et drab ombord på en ubåd.

Ifølge kvinden, der er anonym i artiklen, havde hun problemer med at motivere sig selv til at afslutte et projekt. Hun skrev til Peter Madsen og bad om, at han truede hende, så hun kunne tage sig sammen og blive færdig.

Hun har læst beskederne højt for May Jeong, hvor der skulle stå noget i retning af, “han fortalte, at han havde en mordplan klar i ubåden. Han fortæller om de værktøjer, han har tænkt sig at bruge,” fortæller kvinden til May Jeong. Hun fortæller, at Peter Madsen beskriver, hvordan en veninde skulle inviteres ombord på ubåden, og at stemningen pludselig skulle skifte, hvorefter at kvinden skulle skæres op.

Beskederne er blevet overdraget til politiet, og hos Københavns Politi oplyser specialanklager Jakob Buch-Jepsen, til Ritzau, at man kender til samtalen mellem Peter Madsen og kvinden.

– Jeg kan bekræfte, at vi har beskederne, siger specialanklageren til Ritzau.

Powered by Labrador CMS