Medie: Sorte bokse fangede lyd af eksplosion

Man kan angiveligt høre en eksplosion på de båndoptagelser fra det nedstyrtede russiske passagerfly, som i øjeblikket bliver undersøgt i Egypten.

Foto: SELIMAN AL-OTEIFI/Scanpix
Udgivet Opdateret

Man kan angiveligt høre en eksplosion på de båndoptagelser fra det nedstyrtede russiske passagerfly, som i øjeblikket bliver undersøgt i Egypten.

Man kan høre lyden af en eksplosion på båndoptagelser fra de sorte bokse, der var om bord på det fly, der sidste lørdag styrtede ned i Egypten. Det fortæller den franske TV-station France 2 ifølge Reuters.

Den erkendelse har ifølge tv-stationen fået efterforskerne til definitivt at udelukke, at det var en teknisk fejl, der forårsagede styrtet.

Spekulationerne har hele ugen floreret om, hvorvidt flyet styrtede på grund af en teknisk fejl, eller om det blev bragt ned bevidst. En militant islamistisk gruppe, som sympatiserer med Islamisk Stat, var hurtigt ude og påtage sig ansvaret for styrtet, men det blev efterfølgende afvist af egyptiske og russiske myndigheder.

Terrorgruppe praler med flystyrt

Egypterne skiftede dog holdning i takt med, at efterforskningsarbejdet er skredet frem, og at flere landes regeringer har udtalt, at det er muligt, at der var en bombe om bord på flyet. Blandt andet sagde den amerikanske præsident Barack Obama i et interview med en amerikansk TV-station torsdag, at en bombe »bestemt« er en mulighed.

En teori der blev styrket, da en anonym kilde hos de amerikanske myndigheder ifølge Reuters fortalte NBC, at amerikanerne har opsnappet en samtale mellem IS-grupperingen på Sinai og en fraktion i den syriske by Raqqa, hvor Sinai-gruppen »praler« med at have fået flyet til at styrte.

Flere lande fraråder rejser

Selvom årsagen til flystyrtet endnu ikke er fastslået, har flere lande valgt at advare borgere om at flyve til Sharm el-Sheikh, og flere luftfartselskaber har aflyst deres planlagte flyvninger til feriedestinationen i weekenden.

Det russiske passagerfly styrtede ned sidste lørdag kort efter, det var lettet fra lufthavnen i feriebyen Sharm el-Sheikh. Om bord var 224 personer, der alle døde. Flyet var på vej til St. Petersborg i Rusland.

Powered by Labrador CMS