Michelin-kok nægter Fødevarestyrelsen adgang – så kommer politiet

Den kendte kok Henrik Yde var ikke helt tilfreds med Fødevarestyrelsens kontrol. Så stak han og personalet af.

Henrik Yde, kok og ejer af blandt andet Kiin Kiin og Veve. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix.
Henrik Yde, kok og ejer af blandt andet Kiin Kiin og Veve. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Ifølge en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, har kokken Henrik Yde fra Michelin-restauranten Kiin Kiin i København nægtet Fødevarestyrelsen adgang til sin restaurant. To gange.

8. februar dukkede Fødevarekstyrelsen op for at lave en uanmeldt kontrol af Kiin Kiin Street på Vesterbrogade i København – en del af mad-arkaden Westmarket. En kontrol, der ikke lige huede den kendte kok.

Derfor nægtede han styrelsen adgang ved at stille sig i døren.

Ved påbegyndelsen af kontrolbesøget havde ejeren placeret sig i virksomhedens døråbning og Fødevarestyrelsen blev nægtet adgang,‘ skriver Fødevarekontrollen i rapporten.

Fødevarestyrelsen meddeler, at man kommer igen dagen efter. Det skulle dog vise sig, at den ikke fik meget ud af det. Igen blev den nægtet adgang.

Så havde Fødevarestyrelsen fået nok og tilkaldte politiet. Samtidig blev det mundligt meddelt, at restauranten stod til en bøde.

Stak af

Mens politiet var undervejs, valgte kok og medarbejdere dog at stikke af.

Virksomheden valgte selv at lukke virksomheden. Gitter blev lukket ned foran salgsluge og indgangsparti. Medarbejdere og ejer forlod lokalerne og var ikke til stede, da politiet ankom, står der videre i rapporten.

Bange for tilsynsførende

Ejeren Henrik Yde har udtalt til Ekstra Bladet, at baggrunden for den ophidsede situation skyldes, at medarbejderne er bange for en særlig tilsynsførende, som hævdes at stå bag chikane – og hun skulle være uretfærdig i sin bedømmelse af forholdene.

– Mit personale er hamrende bange for hende. Så vi har meddelt både fødevareministeren og Fødevarestyrelsen, at hun ikke kommer ind. Derfor får vi en bøde hver gang, vi nægter hende adgang. Så ja; Vi er i krig med Fødevarestyrelsen, siger han til Ekstra Bladet.

Forvekslede tilsynsførende

Der er dog et lille men i historien. Den omtalte medarbejder var ikke den, der var sat til at lave kontrollen hos Henrik Yde.

– Der var to medarbejdere og en mellemleder fra Fødevarestyrelsen til stede i Westmarket den pågældende dag. En af medarbejderne er vedkommende, som restauratøren tidligere har haft et udstående med. Men det var slet ikke den medarbejder, som skulle udføre tilsynet i Kiin Kiin Street, siger Jakob Munkhøj Nielsen, der er fødevarechef i Købehavn, til Ekstra Bladet.

Virksomheden har nu fået en bøde på 5000 kroner for at nægte Fødevarestyrelsen adgang. Men det ryster ikke kokken – han vil ikke betale:

– Nej, jeg har deponeret et meget højt beløb på en klientkonto hos min advokat for at kunne tage sager til retten og få ret. Det kan jeg modsat andre, som ikke har ressourcerne, siger Henrik Yde til Ekstra Bladet.

Du kan læse hele rapporten HER.

 

Powered by Labrador CMS