Mistænkelige pakker: Vild fangst i dansk havn

Toldstyrelsen og Særlig Efterforskning Vest har i december beslaglagt 40 kilo kokain i Aarhus Havn.

Toldstyrelsen og Særlig Efterforskning Vest har beslaglagt 40 kilo kokain. Foto: REUTERS/Phil Noble/File Photo
Udgivet Opdateret

Fundet af de 40 kilo kokain i en container på et skib, der ankom til Aarhus Havn i december, klassificerer Toldstyrelsen som én af de største de senere år.

Politiet mener, at det er lidt af et tilfælde, at de mange kilo narkotika var endt i Danmark, fremgår det af en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Artiklen fortsætter efter videoen

Fandt mistænkelige pakker

Containeren blev interessant, da Toldstyrelsen den 16. december 2019 opdagede nogle mistænkelige pakker.

Derfor tog styrelsen kontakt til Særlig Efterforskning Vest, der sammen med Toldstyrelsen foretog ransagning af containeren og fandt 40 kilo kokain.

– Vi udtog containeren til kontrol på baggrund af efterretninger fra vores internationale samarbejdspartnere. Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kokain, siger Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen.

Narko er millioner værd

Efter fundet har Særlig Efterforskning Vest gennemført en international efterforskning.

– Vores efterforskning viser, at kokainen sandsynligvis skulle have været læsset af i Hamborg, hvor det skulle distribueres videre til det centraleuropæiske narkomarked. Vi vurderer, at kokainen kunne være solgt for minimum et tocifret millionbeløb på gaden, muligvis trecifret, siger politiinspektør og leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Olsen.

Kokainen er ved at blive analyseret, og derfor kan værdien sagtens nå et trecifret millionbeløb.

Containeren ankom med skib fra Hamborg Havn.

Powered by Labrador CMS