Møbelproducenter kræver netadgang til kopibutik spærret

Telia. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Fem danske møbelproducenter har trukket Danmarks tredjestørste teleselskab, Telia, i retten for at få spærret for Telia-kunders adgang til at kunne besøge en engelsk netbutik, der sælger kopimøbler.

Ifølge Børsen skal Sø- og Handelsretten i november behandle sagen, der er den første af sin art i Danmark. Som Berlingske tidligere har beskrevet, har forskellige fogedretter nedlagt forbud mod, at danskere må kunne besøge en række netsteder, der anklages for at være hjemsted for piratkopier af især musik og film. Der er også blevet spærret for adgangen til en række casinosider, som ikke har betalt licens for at arbejde i Danmark, og for to sider, der solgte kopimedicin – den ene er dog blevet givet fri igen.

I alt blokeres der lige nu for 25 netadresser inden for spil og gambling, en enkelt med salg af ulovlige lægemidler og ti adresser, der er kendt for at lægge plads til piratkopier af musik og film.

Ny aftale om fælles spærring

Hverken designerfirmaerne Frits Hansen, Louis Poulsen Lighting, Carl Hansen & Søn, Fredericia Furniture og Erik Jørgensen Møbelfabrik eller Telia ønsker at kommentere sagen, der handler om netbutikken Interior Addict, der i foråret blev dømt for at sælge kopier af danske designmøbler og -lamper.

Det fremgår ikke, hvorfor sagen er anlagt mod Telia.

Den danske tele- og internetbranche indgik tidligere i oktober en aftale med Rettighedsalliancen, som repræsenterer bl.a. film- og musikselskaber, om, at der højst vil gå en uge, fra en dommer har godkendt blokering af en bestemt internetadresse, før branchen som helhed har spærret for den.

Spærringen er dog ganske let at omgå, hvis man bruger gratis såkaldte anonymiseringstjenester, så det ikke kan spores, at man kommer fra Danmark.

Powered by Labrador CMS