Mondæn kostskole ramt af voldtægts-sag

Herlufsholm Kostskole har angiveligt dannet rammen om en voldtægt. Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi efterforsker nu sagen.

Herlufsholm Kostskole. Torsdag eftermiddag fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en anmeldelse om en voldtægt på skolen. Foto: Leif Tuxen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Torsdag eftermiddag fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en anmeldelse om en voldtægt, der angiveligt skulle være foregået på Herlufsholm Kostskole i Næstved. Det oplyser Sydsjællands og Lolland Falsters Politi i en pressemeddelelse.

– Og flere kommentarer har jeg faktisk ikke, siger Peter Haslund, leder af lokalpolitiet i Næstved, til Newsbreak.dk.

Han vil dog gerne bekræfte, at man lige nu efterforsker den anmeldte voldtægt.

I den forbindelse har politiet været på kostskolen, og en person er blevet anholdt. Denne person vil blive afhørt.

Er den anholdte elev på kostskolen?

– Det har jeg heller ingen kommentarer til, siger Peter Haslund, ligesom han heller ikke vil oplyse aldrene på de involverede parter.

Herlufsholm Kostskoles historie

  • Oprindeligt et benediktinerkloster, der blev stiftet ved et gavebrev af 29. november 1135.
  • I sidste halvdel af 1100-tallet blev kirken og klosteret opført og står stadig i dag på samme sted.
  • Under reformationen i 1536 overtog kong Christian III det katolske bidspegods og således også Skovkloster. Selvom han lod munkene blive, forlod den sidste alligevel stedet i 1559 til fordel for et munkekloster i Sorø.
  • Herluf Trolle og hans hustru Birgitte Gøye overtog Skovkloster ved et mageskifte i 1560, hvorefter det blev navngivet til Herlufsholm.
  • Selve skolen blev grundlagt i 1565, men desværre nåede skolens ene grundlægger, Herluf Trolle, aldrig at se sin drøm realiseret, da han blev dødelig såret under Slaget ved Femern i den store Nordiske Syvårskrig.
  • I dag er Herlufsholm Skole en dags- og kostskole for både piger og drenge og tilbyder 6. klasse til 3.g.

Det har, på trods af gentagne forsøg, ikke været muligt for Newsbreak.dk at få en kommentar fra Herlufholm Kostskoles rektor, Flemming Zachariasen.

Powered by Labrador CMS