MRSA-oplysninger holdes fortsat hemmelige

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Der må ikke udleveres oplysninger om de MRSA-smittede svinebesætninger, før Østre Landsret har taget endelig stilling sagen.

Landbrugsorganisationen Landbrug & Fødevarer fik fredag medhold i sagen mod Dansk Journalistforbund og de to journalister Nils Mulvad og Kjeld Hansen, da Østre Landsret tillagde sagen »opsættende virkning«.

Det betyder, at Nils Mulvad og Kjeld Hansen må vente på afgørelse i sagen i yderligere nogle måneder, selv om Fødevarestyrelsen på baggrund af en redegørelse fra Folketingets Ombudsmand i september godkendte de to journalisters anmodning om aktindsigt.

Da anmodningen i efteråret blev godkendt, valgte Landbrug & Fødevarer at stævne Fødevarestyrelsen for at forhindre, at oplysningerne havnede i hænderne på journalisterne.

Landsretten har nu besluttet, at Fødevarestyrelsen endnu ikke må udlevere oversigten over svinebesætninger smittet med bakterien MRSA, fordi risikoen for at skade de involverede svineproducenters omdømme vægter højere end interessen i at få gennemført aktindsigten, før der er truffet endelig afgørelse i sagen.

Sagen forventes afgjort i begyndelsen af maj.

Powered by Labrador CMS