Mystisk sag: Berygtet læge forsvundet

Lægen Alexander Murakhovsk, som behandlede oppositionsleder Aleksej Navalnyj mod forgiftning med nervegift, er blevet eftersøgt af redningsfolk. Men uden held

Den sibiriske læge, som har behandlet Putin-kritiker Aleksej Navalnyj, forsvandt fredag. (Foto: Shamil Zhumatov/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

I august sidste år behandlede den sibiriske læge Alexander Murakhovsk oppositionsleder og Putin-kritiker Aleksej Navalnyj, efter han var blevet forgiftet af det, der menes at være nervegiften novichok.

Nu er lægen forsvundet. Det oplyser russisk politi ifølge Reuters.

Murakhovskij, som sidste år blev udpeget til regional sundhedsminister, skulle efter sigende have forladt en jagthytte i den sibiriske region Omsk på en ATV fredag, men han er ikke kommet tilbage.

Redningsfolk har siden ledt efter lægen med hjælp fra blandt andet droner, helikoptere og frivillige – men forgæves.

Afviser forgiftning

Navalnyj og hans stab blev nødt til at sikkerhedslande i Omsk, da han fik det dårligt ombord på flyet på vej til Moskva, og det var altså lægen Alexander Murakhovskij, som stod for Navalnyjs behandling på byens hospital.

Lægen har påstået, at oppositionslederen ikke blev forgiftet, men at han lider af en stofskiftesygdom, som førte til et hurtigt fald i hans blodsukker.

Men da Navalnyj blev fløjet til behandling i Berlin, kunne lægerne konkludere konkludere, at der var tale om forgiftning, og at det var sket med nervegiften Novichok.

Rusland har dog afvist, at det er noget, som de kender til.

Sultestrejkede i protest

Putin-kritikeren Navalnyj tog i år tilbage til Rusland, hvor han siden er blevet anholdt og fængslet. Hans fængsling førte tidligere på året til store demonstrationer mod præsident Putin.

Den seneste tid har Navalnyj sultestrejket i en længere periode i protest mod det, han kalder en politisk fængsling. Han har dog siden besluttet at droppe sultestrejken og viste sig i forrige uge frem for første gang siden strejken.

Powered by Labrador CMS