Narkobetjent anholdt for at smugle.. narko

En amerikansk betjent ansat i et særligt narkotika-hold er blevet anholdt i en narkotika-razzia.

En amerikansk anti-narkotikabetjent er blevet anholdt for at smugle… narkotika. Modelfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En amerikansk politimand ansat som anti-narkotikabetjent i det nordlige Californien er blevet anholdt af politiet i Pennsylvania.

Årsagen? Han transporterede narkotika.

Christopher Heath, som han hedder, blev anholdt i en bil i den amerikanske stat Pennsylvania. Ud over en medgerningsmand var der også en på ingen måde uanseelig mængde hash i den bil, som betjenten og hans sammensvorne blev anholdt i. For to millioner dollars hash. Det skriver The New York Times.

Tværs gennem landet

Christopher Heath, narkobetjenten, og hans formodede medsammensvorne kørte fra Californien tværs gennem USA for at komme til Pennsylvania, hvor de skulle aflevere hele 122 pakker hash til en person. Så langt nåede de ikke, for rygtet var løbet dem i forvejen. Det betød, at betjente stille og roligt kunne forberede sig og anholde i alt tre personer om natten den 28. december.

Det overraskende er, at betjentene, der anholdt 37-årige Heath og hans kumpaner, ganske enkelt ikke anede, at en af de anholdte var narkotikabetjent. Det lærte de senere, for han havde såmænd sit skilt og sin tjenestepistol med sig.

Undersøger hans sager

Ikke overraskende har anholdelsen og afløringen af den 37-årige narkobetjent sendt rystelser i gennem i hvert fald to politikredse i Californien, hvor han har arbejdet.

Det frygtes, at Heaths sager kan være kompromitterede, eftersom han smuglede det, han levede af at fange.

– Hvis Heaths arbejde har været overvåget eller kan dækkes af en anden efterforsker, så er det ikke sikkert, det betyder noget. I andre situationer risikerer vi, at vi bliver nødt til at droppe sag og anklager, siger Patrick McGrath ifølge New York Times. Han er statsanklager i Yuba County, hvor Christopher Heath har arbejdet på narkotikasager.

Powered by Labrador CMS