Nu åbner Dansk Legetøjsmuseum

Dansk Legetøjsmuseum åbner 6. december. Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Den 6. december åbner det nye legetøjsmuseum i Christiansfeld. Kulturudvalgsformand står for åbningen.

Nu kommer der gang i det nye legetøjsmuseum i Christiansfeld. Åbningen sker søndag den 6. december klokken 12 i de nyindrettede lokaler i Lindegade 40 i Christiansfeld.

Åbningen af museet foretages af kulturudvalgsformand Jesper Elkjær. Der vil være lidt hyggemusik af Vitus og Poul og noget godt til ganen i forbindelse med åbningen. Og mon ikke også julemanden kigger forbi i løbet af dagen.

– Vi glæder os i den grad siger Edvard Køhrsen, fra SlotssøBadet, som jo tidligere fik overdraget den store samling af legetøj fra Bent Eliasen, som har samlet hele sit liv. Vi har brugt lang tid på at sortere, indrette og sætte op igen – så der venter gæsterne i det nye museum en spændende tur igennem tidens leg – faktisk helt tilbage fra før år 1900, siger Edvard Køhrsen.

De sjoveste og mest interessante effekter udvalgt

Den oprindelige gave bestod af cirka 140.000 effekter og der er blevet udvalgt de sjoveste og mest interessante i forhold til det publikum man forventer på museet.  Der gøres opmærksom på, at legetøjsmuseet gerne skal være eventpræget – det vil sige, at man satser på, at der løbende sker aktiviteter og involvering i eksempelvis dukketeater, oplæsning af de gamle børnebøger og reparation af dukker.

– Legetøjsmuseet bliver endnu en attraktion i Christiansfeld og vi håber meget på, at kunne lokke folk til, når man nu alligevel har valgt at besøge den nye UNESCO by, siger Edvard Køhrsen.

Dansk Legetøjsmuseum er en selvejende institution, som har egen bestyrelse og drift. Den første bestyrelse i Dansk Legetøjsmuseum består af Otto Skak, Richard Nielsen, HC. Jensen, Annemarie Michelsen samt Edvard Køhrsen, som bliver den første formand.

Powered by Labrador CMS