Nu går vejret amok: Så varm bliver næste uge

Der er god grund til at finde solcreme og badebukserne frem, hvis man skal tro DMI.

Udgivet Opdateret

Én uge.

Så lang tid må du vente før, at temperaturerne eksploderer. Det kan nemlig vise sig, at næste uge bliver en af de uger, hvor man endelig kan kysse de magiske 25 grader og få solskinstimer ad libitum.

Det voldsomt varme vejr vil samtidig også betyde, at vi kan være så heldige at opleve juli måneds første sommerdøgn i 2019. Det står i skærende kontrast til juli 2018, hvor soldagene nærmest stod i kø. De faste månedsprognoser forudsiger ellers, at det skal blive normalt dansk sommervejr i de næste fire uger, men et solidt varmepust fra syd gør, at shorts, solbriller og solcreme skal fiskes frem fra gemmerne.

(I galleriet over artiklen kan du se, hvordan du skal forholde dig i varmen).

Det er DMIs langtidsmeteorolog Steen Hermansen, der har taget et dyk i prognoserne og kigget fremad i kalenderen. Og her er svaret ganske klar for, hvad der kan ske: “Derved er der mulighed for at det kan blive varmt – altså rigtig varmt”, står der blandt andet i pressemeddelelsen.

Og vagthavende meteorolog Mette Wagner er enig i, at den seneste prognose viser, at der fra tirsdag er udsigt til drønlækkert sommervejr.

– Langt de fleste steder kan vi nå eller passere de magiske 25° C, som er kriteriet for et dansk sommerdøgn. Gårsdagens prognose, tirsdag den 16. juli, var dog noget mere nærig med varmen både geografisk og tidsligt, så vi må vente og følge prognoserne frem mod næste uge, og holde øje med hvordan de udvikler sig, forklarer Mette Wagner.

Sommerdøgn og stranddage

Normalt plejer det at være et problem at kigge for langt frem i tiden, da prognoserne bliver mere usikre, men det er altså ikke tilfældet denne gang, vurderer Steen Hermansen.

– Det ser temmelig sikkert ud, at det bliver varmere i næste uge, og det virker også sikkert, at vi nok skal komme over de 25° C mange steder – lokalt 30° C. Så både sommerdøgn og stranddage er altså indenfor rækkevidde igen. Men hvornår varmen indtræder, hvor længe det holder ved, og hvor stor en del af landet, der får sommervarmen på besøg, er mere usikkert, forklarer Steen Hermansen.

Powered by Labrador CMS