Nu kan du klage over p-bøden

Et parkeringsklagenævn er blevet formelt godkendt, og de første afgørelser er på vej.

Parkeringsbøder kan du nu klage over. Arkivfoto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Udgivet Opdateret

Nu er der godt nyt til de mange danske parkerende bilister, der føler sig bortdømt, når de har fået en parkeringsbøde af alverdens forskellige årsager. Ifølge FDM har erhvervsminister Rasmus Jarlov endelig godkendt det nye Parkeringsklagenævnet.

Det trådte som sådan allerede i kraft tilbage i juli 2018, men først nu er den formelle godkendelse sket, og dermed er de første afgørelser på vej, skriver FDM, der er repræsenteret i nævnet – sammen med Forbrugerrådet.

– For både FDM og Forbrugerrådet Tænk har det været afgørende, at Parkeringsklagenævnet blev godkendt af myndighederne, da det sikrer retssikkerheden og respekten omkring nævnet, siger afdelingschef i FDM, Lennart Fogh.

Kun parkeringsselskaber, der er tilmeldt Parkeringsklagenævnet, må udstede p-afgifter i Danmark. Du kan dog klage over alle selskaber.

Sådan klager du

I 2017 blev det politisk besluttet, at der skulle holdes bedre øje med de efterhånden mange private parkeringsselskaber, der udsteder bøder til bilister. Derfor skulle det uvildige klagenævn oprettes.

FDM skriver, at hvis man er utilfreds med en bøde, kan du klage. Det koster et gebyr på 175 kroner, som du får tilbage, hvis du får medhold i din sag.

“Parkeringsklagenævnet kan kun behandle klager over p-afgifter, der er udstedt af private parkeringsselskaber fra 1. juli 2018 og frem. Man skal dog først have klaget til det pågældende p-selskab og fået klagen afvist, inden man kan gå videre til klagenævnet”, skriver FDM.

Parkeringsklagenævnet mødes første gang i begyndelsen af februar og behandler de først sager.

Powered by Labrador CMS