Nu kan du se, om du skal have penge tilbage i skat

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Allerede tirsdag kan nysgerrige danskere lave en vejledende beregning på, om de skal have penge tilbage i skat, eller om de skal betale restskat for skatteåret 2014

Tirsdag lægger Skat rådata ind i danskernes skattemapper for skatteåret 2014, og det betyder, at du kan beregne, om du skal have penge tilbage, eller om du skal betale penge til Skat.

– Hvis du allerede nu via vores vejledende beregner kan se, at du kommer til at betale restskat, så er det en god forretning for dig at betale allerede nu, for så slipper du med en mindre rente på det, du skylder, siger pressemedarbejder hos Skat, Rikke Madsen, til tv2.dk.

De data som Skat nu begynder at lægge ind i Skats Tastselv-funktion skal bruges til at beregne, om du får en venlig eller en mere anstrengt hilsen fra Skat, når årsopgørelsen kommer i begyndelsen af marts.

Den vejledende beregning på, om du har penge til gode, eller om du skylder penge til Skat, foretager du på Skats hjemmeside. Til at lave beregningen kan du bruge de skattedata, som skat lægger ind i din TastSelv-funktion. Det er blandt andet oplysninger som din arbejdsgiver har indberettet om indeholdt a-skat og arbejdsmarkedsbidrag ligesom det er indberettede oplysninger om dine renteindtægter- og udgifter samt oplysninger om pensionsindbetalinger.

Men der er altså kun tale om et smugkig, for oplysningerne kan løbende blive rettet til frem til den 9. marts, hvor årsopgørelsen er klar. Hvis man laver en vejledende beregning skal man huske, at den altså kun er vejledende – oplysningerne kan nå at ændre sig.

Skat skriver på skat.dk: Der kan i øjeblikket være ventetid på SKAT’s telefoner, da vi får mange opkald om forskudsopgørelsen og skattekortet for 2015

Powered by Labrador CMS