Nu skal deres kreditkort undersøges

Rigsrevisionen skal undersøge ministres brug af kreditkort, erfarer TV 2. Ifølge mediet skal undersøgelsen omfatte alle ministre siden 2015.

Udgivet Opdateret

Rigsrevisionen skal undersøge ministres brug af kreditkort, erfarer TV 2 tirsdag. Ifølge mediet skal undersøgelsen omfatte alle ministre siden 2015.

Beslutningen blev truffet mandag efter et møde hos Statsrevisorerne, skriver TV 2.

For nylig gik Folketingets Ombudsmand ind i sagen om fødevareminister

Rasmus Prehns (S) brug af statens kreditkort på restauranter. Det skete på baggrund af en række historier i Ekstra Bladet.

Minister har erkendt

I et tilfælde havde ministeren afleveret et bilag for en middag, hvor det fremgik, at han havde spist middag med en navngiven journalist.

Men de to havde ikke spist middag sammen, afslørede Ekstra Bladet, hvilket ministeren har erkendt.

Han vil dog ikke fortælle, hvem han så har spist middag med i juni 2020, da han var udviklingsminister.

Statsminister Mette Frederiksen - og resten af regeringen, skal undersøges af Rigsrevisionen for deres brug af kreditkort. Undersøgelsen gælder desuden alle ministre siden 2015
Statsminister Mette Frederiksen - og resten af regeringen, skal undersøges af Rigsrevisionen for deres brug af kreditkort. Undersøgelsen gælder desuden alle ministre siden 2015

RIGSREVISIONEN

Rigsrevisionen er en uafhængig institution under Folketinget og er en del af den parla­mentariske kontrol i Danmark.

Det er Rigsrevisionens opgave at undersøge, om statsregnskabet er rigtigt (finansiel revision).

Herudover undersøger Rigsrevisionen i forbindelse med revisionen og de større undersøgelser, om statslige myndigheder og andre statsligt finansierede styrelser og virksomheder overholder gældende love og regler (juridisk-kritisk revision) og forvaltes sparsommeligt, produktivt og effektivt (forvaltningsrevision).

I Rigsrevisionen er ca. 300 medarbejdere optaget af at sikre, at den danske stat forvaltes effektivt og så økonomisk hensigtsmæssigt som muligt.

Medarbejderne i Rigsrevisionen har forskellige uddannelsesmæssige baggrunde, fx cand.merc.aud., scient.pol., jurister og økonomer. Revisionsarbejdet er specialiseret, så den enkelte medarbejder enten arbejder med en større undersøgelse eller reviderer et ministerområde. I Rigsrevisionen har man derudover et kontor, der har fokus på metodeudvikling, og et kontor, der beskæftiger sig med it-revision.

Kilde: Rigsrevisionen
Powered by Labrador CMS