Nu sker der noget: Markante ændringer i vente

Det er lunt fredag, men vejret begynder at ændre sig ganske markant.

Udgivet Opdateret

Det lune vejr ser ud til at fortsætte, hvis man kigger på vejret den 28. december 2018. Hos Danmarks Meteorologiske Institut, også kaldet DMI, kan de nemlig berette, at fredagen vil byde på tørvejr.

– Det bliver en dag, hvor de fleste får solen at se. Der vil være lidt eller nogen sol. Det vil være mest skyet i den sydlige del af landet, siger Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Temperaturen vil være på mellem fem og otte grader, mens vinden vil være svag til jævn. Men er man træt ovenpå alt julemaden og føler, at man har brug for at få noget frisk luft, så er i dag et godt bud, mener Klaus Larsen.

– Man kan sagtens gå en tur i dag, siger vejrmanden.

Vejret tager en drejning

Men vejret den 28. december 2018 tager en drejning henunder aftenen, hvor det pludseligt begynder at regne lidt natten til lørdag. Der er nemlig udsigt til, at lørdag bliver ugens fugtigste dag – og her mener vi ikke på det lokale værtshus, men derimod i form af regn.

– Der kommer et regnvejr ind i løbet af aftenen og natten. Det bliver en kedelig og regnfuld dag. Det bliver en skyet dag med regn, men det er stadig lunt, men der vil være mere vind, siger Klaus Larsen.

Der vil også væsentlig mere vind som Klaus Larsen nævner, da der vil være let til frisk vind, mens der ved vestkysten vil være op til hård vind.

Nytår lurer i horisonten

Og mens de fleste danskere nok knapt er kommet sig over julen, så er der ingen tvivl om, at en masse håbefulde danskere forbereder sig til nytår ved at tage en tur til det lokale fyrværkerisalg – og det tyder på, at der er positive udsigt til de krudtglade danskere.

Allerede søndag begynder det nemlig at klare op igen, da der ikke er udsigt til regn. Men natten til nytårsaftensdag vil det blive køligere – og særlig en landsdel kan se frem til frostfulde veje nytårsaftensdag.

– Det bliver en kold nat, fordi der er kolde temperaturer henover os. Der er stedvis nattefrost. Men det bliver koldest på Sjælland. Så det er en lidt markant ændring fra det lune vejr, siger Klaus Larsen.

Det kan nemlig blive ned til fem graders frost natten til nytårsaftensdag, så lad os leve i drømmen om dagens vejr i stedet. Vejret den 28. december 2018 er nemlig et lækkert et af slagsen, hvor man kan nyde naturen, hvis tidsplanen altså tillader det.

Powered by Labrador CMS