Ny måling: Løkkes troværdighed stiger

Lørdag var Lars Løkke Rasmussen ude og løbe med blandt andre partifællerne Karen Ellemann og Sophie Løhde i København. Samtidig kunne han glæde sig over, at hans troværdighed tilsyneladende er stigende. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), har længe indtaget en af bundplaceringerne i målinger om partiledernes troværdighed. Men i en ny måling vurderer vælgerne ham til at være mere troværdig, skriver Jyllands-Posten.

I en måling blandt 1.016 personer fra 10.-12. juni, som Wilke har foretaget for avisen, ligger Venstres formand på vurderingen 4,4 på en skala fra 0 til 10, hvilket er på niveau med en række andre partiledere. Den socialdemokratiske ærkerival Helle Thorning-Schmidt (S) er dog fortsat foran med en vurdering på 5,3.

Målingen viser også, at flere nu foretrækker Lars Løkke Rasmussen som statsminister, end ved tidligere målinger. 36 procent af de adspurgte ser gerne, at han bliver statsminister, mens 46,4 procent foretrækker Helle Thorning-Schmidt.

Færre tvivlere

Med kun fem dage til folketingsvalget 18. juni er der desuden færre tvivlere, skriver Jyllands-Posten. Men det til trods er spændingen intakt, da der fortsat er noget nær dødt løb mellem rød og blå blok. Ifølge målingen vil det blive de fire mandater, der skal vælges på Grønland og Færøerne, der afgør, hvem der bliver Danmarks næste statsminister.

Powered by Labrador CMS