Ny måling: Prins Henrik blev ikke behandlet fair i medierne

Det gik op og ned i behandlingen af prinsen, hvis man spørger danskerne.

Udgivet Opdateret

Prins Henrik fik ikke en fair behandling i de danske medier. Så klar er danskernes holdning, ifølge Kendte.dk.

I en ny meningsmåling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken, svarer 58 procent af danskerne, at de ikke mener, at prins Henrik fik en fair behandling i løbet af hans tid i Danmark.

Det skriver TV2 på sin hjemmeside.

Og bare 23 procent – altså mindre end hver fjerde – giver udtryk for, at mediernes behandling af prinsen har været i orden.

Medierne gjorde prinsen uret

Uanset hvad man måtte mene om mediernes forhold til prins Henrik, der i 1967 giftede sig med den daværende kronprinsesse Margrethe, så har der været sagt og skrevet meget i tidernes løb.

Den generelle opfattelse er nok, at prins Henrik til en begyndelse blev omtalt i rosende vendinger, fordi han kom til landet som en spændende udenlandsk mand af adelig herkomst.

Men da det igen blev hverdag, så blev pressen mere skeptisk og mere angrebsivrig.

Og meget tyder altså på, at danskerne mener, at medierne har gjort den afdøde prins uret.

Skyllede ind over landet

Ikke mindst når medieomtalen gennem de cirka 50 år, prins Henrik var en del af det danske kongehus, stilles over for den pressedækning, der har skyllet ind over landet som en tsunami den seneste måned.

Fra prinsens hjemkomst fra Egypten og indlæggelse på Rigshospitalet over kronprins Frederiks pludselige exit fra vinter-OL og de talrige besøg på Rigshospitalet til dødsfaldet og bisættelsen.

Her er det opfattelsen, at prins Henrik pludselig – i stor kontrast til tidligere – blev beskrevet som en hædersmand, et spændende menneske og en velbevandret verdensborger.

Bruger humor i sin dækning

Meningsmålingens konklusioner blev genstand for en ophedet debat i TV2 News-programmet “Presselogen”, hvor en række chefredaktører diskuterede emnet.

Her var især Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen i modvind – men han gav udtryk for, at at man skal have lov til at bruge humor i dækningen af de kongelige.

Presselogens debat om prins Henrik og hans eftermæle kan ses her på TV2 Play.

Fik du ikke set billederne fra prins Henriks smukke bisættelse – så klik her.

 

Powered by Labrador CMS