Ny portal: Forældre skal udleje og leje børneudstyr

Det er ikke billigt at blive forældre, men nu skal et nyt site spare forældre penge på klapvogne, legetøj og børnemøbler. Foto: Philip Jensen.
Udgivet Opdateret

En online platform målrettet udlejning af børneudstyr til forældre i Danmark ser nu dagens lys.

Det er ikke billigt at blive forældre, men nu skal et nyt site spare forældre penge på klapvogne, legetøj og børnemøbler. På den nye online platform KidUp kan forældre leje og udleje deres børneudstyr til andre familier.

– Det meste børneudstyr er rigtig dyrt og skal kun bruges i en periode på et par måneder. Vi ved også, at mange forældre står i pladsproblemer med deres børneudstyr imellem for eksempel det første og andet barn. Derfor har vi etableret et site, der skal gøre det både billigere og mere fleksibelt at være forældre, siger Christoffer Immanuel, en af stifterne af KidUp.

Nybagte forældre i Danmark bruger i gennemsnit 13.761 kroner på babyudstyr op til og i det første halve år efter fødslen af barnet. Viser en undersøgelse som You Gov har gennemført for Penge- og pensionspanelet.

På KidUp kan forældre spare op til 75% af udgifterne ved at leje deres udstyr frem for at købe det fra ny. Ligeledes vil en barnevogn eksempelvis kunne indtjene et forældrepar mellem 1000 og 2000 kroner årligt.

Forsikret som AirBnB og GoMore

Ligesom ved samkørsels- og delebilskonceptet GoMore og boligudlejningsportalen AirBnB er de udlejede varer på KidUp forsikrede ved at portalen tager 15 procent af lejeprisen.

– Pengene går ikke igennem før en lejer har fået sin vare, og hvis en ting går i stykker, erstatter vi den, siger Christoffer Immanuel.

KidUp er ikke kun tænkt til langtidsleje af udstyr. Brugere kan også leje en barnevogn for en uge, hvis de eksempelvis skal på ferie et sted og ikke gider at slæbe barnevogn og klapvogn tværs gennem landet.

Kidup gik i luften i oktober og går efter at få 10.000 brugere inden for det første år.

Powered by Labrador CMS