Ny viden om jobrotation skal medføre handling

De konservative opfordrer regeringen til at kigge nærmere på ny rapport om effekterne af jobrotationsordningen. Foto: /free
Udgivet Opdateret

De Konservative opfordrer regeringen til at handle, hvis konklusionerne fra ny rapport om jobrotation holder stik.

Der bør handles på baggrund af resultaterne fra en ny rapport, som viser, at effekterne af jobrotationsordningen er størst for de ufaglærte ledige og meget små for de faglærte ledige. Det mener De Konservative.

– Hvis der er en situation, hvor man lige nu har en arbejdsmarkedspolitik, der ikke virker, og hvor for mange er i jobrotation, uden at det har en effekt, så skal man ændre det, siger beskæftigelsesordføreren fra De Konservative, Mai Mercado, til Newspaq.

Hun håber, at beskæftigelsesministeren vil følge op på rapportens resultater.

Og fra socialdemokratisk side er man klar til at handle på baggrund af rapportens konklusioner. Det fortæller Leif Lahn Jensen, der er beskæftigelsesordfører hos socialdemokraterne.

– Det er netop derfor, vi i vores kommende beskæftigelsesindsats, har fokuseret på de ufaglærte i forhold til jobrotationsordningen. Fordi vi ved, at den virker på det område, siger han til Newspaq.

Han afviser dog at pille de faglærte helt ud af ordningen med jobrotation, fordi effekterne af ordningen ikke kun kan måles på den efterfølgende grad af beskæftigelse.

– Jeg tror faktisk, ordningen har en effekt for de faglærte. Måske finder de ud af, at der ikke er meget arbejde i deres branche, og så giver vi dem nogle muligheder for at komme ind og se nogle jobåbninger og prøve kræfter med andre ting, siger Leif Lahn Jensen.

Han understreger, at man bedst får de faglærte ledige i arbejde ved at skabe flere arbejdspladser.

Newspaq

Powered by Labrador CMS