Nyt dansk tilfælde af abekopper

Endnu en person har fået konstateret abekopper i Danmark

Udgivet Opdateret

Et tredje tilfælde af abekopper er fundet i det danske sundhedsvæsen, men da vedkommende er bosat i Sverige, tæller tilfældet ikke med i den danske opgørelse.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Overvåger udvikling

Det første tilfælde af abekopper i Danmark blev bekræftet 23. maj. Det andet tilfælde blev fundet 24. maj, og siden har myndighederne ikke bekræftet flere smittede.

- Sundhedsmyndighederne fortsætter arbejdet med at overvåge udviklingen, opspore og isolere eventuelle nye tilfælde. Det er positivt, at ingen af de smittede endnu ser ud til at have givet smitten videre i Danmark, siger sundhedsminister Magnus Heunicke. 

Danmark har nu modtaget de første 200 vacciner, og Sundhedsstyrelsen har opdateret deres retningslinjer med anbefalinger om vaccinationer til helt nære kontakter, skriver ministeriet. 

En person bosat i Sverige har fået konstateret abekopper i Danmark.
En person bosat i Sverige har fået konstateret abekopper i Danmark.

ABEKOPPER

Abekopper (også kaldet monkeypox) er en infektionssygdom forårsaget af abekoppervirus, som kan forekomme hos visse dyr og mennesker Symptomerne begynder med feber, hovedpine, muskelsmerter, hævede lymfeknuder og træthed. Dette efterfølges af udslæt, der danner vabler og sårskorper. Tiden fra smitte til symptomer er omkring 10 dage. Symptomernes varighed er typisk to til fire uger.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS