Omstridt solcellesag er nu ved at være slut

Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det sidste ord synes så småt at kunne være sagt i den langstrakte og omdiskuterede solcellesag.

Ifølge et notat, Altinget.dk har set, er statsrevisorerne tilstrækkelig tilfredse med en stribe nye procedurer, der er vedtaget i Klima- og Energiministeriet, og som skal forhindre en ny solcellesag, at myndigheden nu officielt begraver sagen.

»Rigsrevisionen forstår initiativerne således, at de både har til formål at styrke kvaliteten af ministeriets lovforberedende arbejde og at understøtte, at ministeren oplyser Folketinget fyldestgørende. Rigsrevisionen finder initiativerne tilfredsstillende og vurderer, at sagen kan afsluttes,« skriver Rigsrevisionen i sit notat til Statsrevisorerne ifølge Altinget.dk.

Sagen startede i efteråret 2012, hvor daværende klima- og energiminister, Martin Lidegaard (R) vedtog en omstridt lov om støtte til solceller, der senere viste sig at mangelfuld. Det kom også frem, at ministeren på forhånd var blevet orienteret om, at der var et hul i loven, hvilket han ellers hidtil havde afvist at være blevet.

I slutningen af maj 2013 giver Folketinget Martin Lidegaard en næse. I efteråret 2014 er Rigsrevisionen parat med sin redegørelse, hvor Martin Lidegaard får særdeles hård kritik.

Det kommer samtidig frem, at ekstraomkostningerne forbundet med solcelleloven samlet løber op i 4,2 milliarder kroner.

Undervejs har der ligeledes været hård kritik af de interne arbejdsgange i Energi- og Klimaministeriet, der førte til, at Martin Lidegaard fejlinformerede Folketinget. Her har man ændret en række procedurer, og det arbejde erklærer Rigsrevisionen nu for tilfredsstillende.

Powered by Labrador CMS