Pædofil voldtægtsforbryder genhuset ved siden af denne folkeskole – af det offentlige

Han har udstået sin straf og er blevet genhuset af det offentlige. Lokale er dog i oprør over valget af bolig til manden, der i 1998 blev sendt i fængsel for at voldtage to 14-årige drenge.

Han har afsonet en lang fængselsdom for at voldtage to 14-årige drenge. Nu bor han tæt på denne folkeskole. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

I 1998 blev Roger Gleaves idømt 15 års fængsel for voldtægt, forsøg på voldtægt og en række andre forbrydelser mod to 14-årige drenge. Gleaves boede dengang i Tottenham i det nordlige London, og da han blev løsladt, var det det offentliges opgave at huse manden, der engang var kendt som “den ondeste mand i Storbritannien”. Men valget af bolig er faldet en lokal beboer noget for brystet. Det skriver Daily Mail.

Gleaves bor i dag igen i Tottenham i den nordlige del af London, og fra sin lejlighed har han udsigt til en legeplads og en folkeskole. Chris Wittwer arbejder frivilligt med at holde øje med løsladte pædofiles gøren og laden, og er blevet interviewet af Daily Mail.

– Det er det offentliges opgave at genhuse sådanne gerningsmænd fornuftigt, men det sker sjældent. De fleste gerningsmænd ender i det område, de begik deres forbrydelser i, hvilket betyder, at de kommer til at bo tæt på deres ofre. Skoler bliver ikke gjort opmærksomme på, at en forbryder flytter ind tæt på skolen, hvilket efterlader samfundets letteste ofre i stor risiko, siger Chris Wittwer til Daily Mail.

Fik lang straf for at beskytte børn

Da Roger Gleaves blev idømt 15 års fængsel, lagde dommeren i retten vægt på, at straffens længde skulle holdes op imod den trussel, Gleaves udgjorde for samfundet. Avisen The Independent skrev tilbage i 1998 om dommen og citererede her dommeren for blandt andet at sige:

– Jeg er nødt til at tage højde for offentlighedens sikkerhed i almindelighed og børns sikkerhed i særdeleshed. Derfor er denne straf nødt til at være lang.

Gleaves blev blandt andet dømt for at voldtage to 14-årige drenge, og ved domsafsigelsen kom det frem, at begge drenge var lette ofre. Den ene havde indlæringsvanskeligheder og den anden havde psykiske problemer. Gleaves optrådte selv som socialarbejder og præst for at komme tæt på sine ofre, og alt det lagt sammen gjorde, at hans straf blev så lang, som den blev. Han skulle holdes væk fra de lette ofre, han skulle holdes væk fra bønene.

Udsigt til en legeplads – og ikke meget at sige

Avisen The Sun har opsøgt Roger Gleaves. Ifølge avisen befandt Gleaves sig på daværende tidspunkt særdeles tæt på en flok børn fra den lokale folkeskole. Da avisen tog kontakt til manden, bad han dem om at pisse af med ordene:

– Hvis jeg havde tænkt mig at gøre noget, havde jeg allerede gjort det.

En beboer fra lokalområdet har ifølge The Sun taget kontakt til det lokale byråd og revset dem for at genhuse den dømte voldtægtsforbryder på lige netop den adresse, han bor på i dag.

– Hvad tænkte de dog på? Det er modbydeligt og sygt, siger kilden ifølge The Sun.

Chris Wittwer, der opdagede Roger Gleaves’ nye adresse igennem sit frivillige arbejde, har det på samme måde:

– Det er helt utroligt, siger Chris Wittwer til The Sun.

Powered by Labrador CMS