Pas på: Droner under juletræet kan give forsikringssmæk

Newspaq
Udgivet Opdateret

Forsikringshul kan gøre et af årets store julegavehit til en yderst dyr fornøjelse.

Droner tegner til at blive et af de helt store julegavehit i år, men dronen under juletræet kan ændre dit liv på et split-sekund.

Flere forsikringsselskabers ansvarsforsikringer – blandt andet TopDanmark og AlmBrand – dækker nemlig ikke droner, og så hænger man selv på den, skriver metroxpres.

– Det kan blive voldsomt dyrt, hvis uheldet er ude, siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Beregninger, som chefkonsulent på DTU Fysik Carsten Knudsen har foretaget for metroxpress, viser, at en drone på 1,25 kilo, der styrter ned fra 100 meters højde, rammer jorden med 115 kilometer i timen.

– Det siger sig selv, at det er usundt at blive ramt i hovedet af en genstand på over et kilo med den hastighed. Man vil sandsynligvis få kraniebrud, siger han til metroxpress.

En tværministeriel arbejdsgruppe under Trafikstyrelsen forventer inden jul at færdiggøre en rapport om droner.

– Det kan have store økonomiske konsekvenser for den enkelte, hvis en drone forårsager personskade. Derfor vil vores anbefaling formentlig være, at det skal være lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis man flyver med hobby-droner, ligesom det i dag er tilfældet for erhvervsdrone-ejere, siger Keld Zülow, der er sikkerhedschef i Center For Luftfart under Trafikstyrelsen, til metroxpress

Newspaq

Powered by Labrador CMS