Påvirket bilist i amokløb mod politiet: Betjente måtte springe for livet

En bilist ville ikke standses af politiet, og så forsøgte han at køre betjentene ned.

Biljagten foregik blandt andet her syd for Vissenbjerg. Foto: Google Maps
Udgivet Opdateret

To politibetjente måtte springe for livet og efterfølgende affyre skud mod en bil, da en tilsyneladende påvirket bilist ikke ville lade sig standse af hundepatruljen, der var på udkig efter mistænkelige køretøjer. Det oplyser Fyns Politi til Newsbreak.dk.

Mellem Assens og Vissenbjerg lidt uden for Odense var flere patruljer på udkig efter mistænkelige køretøjer efter en stribe indbrud i førstnævnte by. Politiet havde en formodning om, at tyvene ville fortsætte mod Odense, og dermed var de mange patruljer indsat natten til tirsdag i Vissenbjerg og omegn. Det fortæller politikommisær Jack Liedecke.

– Så møder patruljen en bil, som skulle bringes til standsning. Det ville bilisten dog ikke være med til, siger han.

Eftersat

Nej, i stedet for at følge politiets anvisning om at holde ind til siden, så valgte bilens fører den dumme løsning. Han forsøgte at stikke af. Bilen blev eftersat, og en biljagt gik over stok og sten. Det var først, da politiet smed sømmåtter på vejen ved Damlavet syd for Vissenbjerg, at bilen blev standset. Føreren opgav dog ikke så let. I stedet forspildte vedkommende endnu en chance for at følge politiets anmodning og bakkede direkte med kurs mod de to betjente, der måtte springe til side for at undgå påkørsel.

Det brugte føreren til sin fordel og fik vendt bilen. Herpå kørte han endnu en gang mod den ene af de to betjente, der igen måtte springe for livet.

Efterfølgende affyrede politifolkene tre skud mod bilens dæk.

– Der er ikke sket de to betjente noget, tilføjer Jack Liedecke.

Smadrede ind i hegn

Til sidst lykkedes det dog for Fyns Politi at få anholdt bilens ellers umedgørlige fører. Efter, politiet havde løsnet skud, fortsatte bilen sin kørsel mod Vissenbjerg, men efter få kilometer påkørte den et hegn og en tavle, inden den standsede op. Her efter lod føreren sig anholde klokken 02.06. I øvrigt uden yderligere – med stor streg under yderligere – dramatik.

Det tyder ifølge politikommisæren ikke på, at føreren egentlig havde nogen relevans for politiets oprindelige formål med at fange indbrudstyve, men som Jack Liedecke udtrykker det:

– Han var i hvert fald ikke interesseret i et standse.

Måske det skyldes, at føreren efter alt at dømme var påvirket af enten medicin, narkotika eller spiritus – måske en blanding. I hvert fald er han sigtet for vold mod tjenestemand, brugstyveri af bil og kørsel under påvirkning samt en række overtrædelser af færdselsloven.

– Vi skal have afhørt ham i løbet af formiddagen, siger Liedecke.

Powered by Labrador CMS