Pinligt: Kontrol ved skoler afslører forældre

Flere blev taget i ikke at spænde deres børn fast.

Udgivet Opdateret

I denne – og de kommende – uger har politiet ekstra fokus på trafikken – og trafikkulturen –  omkring skolerne.

Og den lader mildest talt meget tilbage at ønske.

Det fremgår af politiets optællinger.

Artiklen fortsætter under videoen

Midt- og Vestjyllands Politi har været forbi Søndre Skole på Koldingvej i Viborg. Her havde politikredsen opstillet en fotovogn.

Den målte imponerende 82 bilister, der kørte for hurtigt. En nåede op på 95 kilometer i timen, så vedkommende skal nu forbi en kørelærer, står der i et tweet fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Sydsjælland og Lolland-Falster

Her satte politikredsen ind med skolekontrol syv steder.

Det blev også her til en række sager:

På Nykøbingvej i Nykøbing Falster blev 15 køretøjer kontrolleret. Det blev til syv sager; tre sigtet for ikke at anvende sikkerhedssele, en sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon, to sigtet for at køre for hurtigt og en sigtet for at køre ved indkørsel forbudt.

På Præstøvej i Næstved blev to sigtet for at køre uden lys på cykel og to sigtet for at parkere på cykelstien.

Skolegade i Nørre Alslev: 24 køretøjer kontrolleret, to sager: En sigtet for ikke at fastspænde barn og en sigtet for at overskride spærrelinjer.

Stubbekøbing, Rosenvængets Alle: Her blev fem køretøjer kontrolleret – en blev sigtet for kørsel uden førerret.

Ved tre skoler var der dog ingen, der overtrådte færdselsloven.

Østjylland

Også Østjyllands Politi har været ude med bødeblokken. Onsdag stod Møllevangskolen i Aarhus for skud. Dagens fokus var på cykellygter og sikkerhedsseler.

På en halv time noterede betjentene fire bilister, der havde børn under 15 år i bilen – uden seler på. Derudover også en chauffør, der ikke havde fået spændt sin.

“Uanset hvor travlt man har med at komme ud af døren, så er der aldrig en undskyldning for, ikke at spænde din eller børnenes sikkerhedssele. Det er dit ansvar”, skriver Østjyllands Politi på Facebook.

Et par cyklister kørte her uden lys på cyklen.

“Vi fortsætter færdselsindsatsen resten af ugen, hvor vi vil være til stede rundt på de østjyske skoler”, skriver Østjyllands Politi på sin Facebook-side.

Powered by Labrador CMS