Pinseferie: Hvilke butikker holder åbent i dag?

Pinsen betyder lukket for mange dagligvarebutikker. Men der findes steder, du ikke kommer til at gå forgæves hen.

Udgivet Opdateret

Lukkeloven er blevet lempet en del, som årene er gået, og det betyder, at alle detailbutikker i Danmark i teorien må holde åbent, som det passer dem, så længe de holder lukket på helligdage, grundlovsdag og juleaftensdag, og så efter 15.00 på nytårsaftensdag.

Erhvervsstyrelsen skriver, at helligdage i Danmark er; Nytårsdag, skærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag, St. Bededag, Kr. Himmelfartsdag, 1. og 2. pinsedag samt 1. og 2. juledag. Pinsedagene er relevante i dag, 9. juni 2019, da det er netop pinsedag. Det betyder også, at 10. juni er 2. pinsedag, og det betyder, at du risikerer at gå forgæves, hvis du skal ud for at handle ind i dag, søndag og i morgen, mandag.

Ifølge Erhvervsstyrelsen kan dagligvarebutikker, der omsætter for under 34,6 millioner kroner om året, kan holde åbent på helligdage, og det betyder, at der er håb forude, hvis du ellers står og mangler en liter mælk eller andet.

Du kan i galleriet til denne artikel læse om butikker, der uden tvivl holder lukket i dag og om de butikker, der holder åbent for dig og andre, der mangler dagligvarer i deres pinseferie.

Powered by Labrador CMS