Politi advarer mod effektivt cigarettrick

Østjyllands Politi har de seneste dage fået anmeldelser om en række tricktyverier med en stor mængde cigaretter som rov.

Østjyllands Politi opfordrer butiksejere til at være varsomme, hvis en person gerne vil købe mange kartoner cigaretter. Foto: HINDAUGAS KULBIS/Scanpix
Udgivet Opdateret

Tre gange på tre dage er butikker i Aarhus blevet udsat for et meget enkelt, men indtil videre ganske effektivt tricktyveri. Metoden går slet og ret ud på, at en mand  spørger efter at købe fem kartoner cigaretter i en butik. Når han så har fået kartonerne, skynder han sig at tage dem under armen og stikke af uden at betale.

Torsdag aften gik det ud over Rema1000 på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus V, og nu advarer politiet altså om metoden.

– Politiet opfordrer butikkerne til at gøre deres personale opmærksomme på denne fremgangsmåde, så de er opmærksomme på denne samt på ikke at udlevere varerne, før disse er betalt, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Efterlyser vidner

Østjyllands Politi vil også gerne høre fra eventuelle vidner.

Gerningsmanden fra tyverierne beskrives som kraftig og arabisk udseende. Han havde en grøn jakke, grå joggingbukser, gule sko og en cap på. Han talte dansk. Derudover plyser politiet, at han blev set køre væk fra Rema 1000-butikken sammen med en anden mand i en sølvgrå  Skoda stationcar med udenlandske nummerplader.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 114.

 

Powered by Labrador CMS