Politi gransker rapport efter dødsstyrt

Overvejer om der skal rejses sigtelse mod piloten bag flystyrtet på Fur

Tre personer omkom ved flystyrtet.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Midt og Vestjyllands Politi efterforsker fortsat det tragiske flystyrt på Limfjords-øen Fur i august sidste år.

Ved styrtet omkom tre personer. Kun piloten overlevede tragedien.

-Vi har afventet rapporten om flystyrtet fra Havarikommissionen. Nu er rapporten kommet, og vores jurister i anklagemyndigheden sidder netop nu og nærstuderer rapporten for at se, om der er grundlag for at rejse en sigtelse mod piloten, siger vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau til Newsbreak.dk.

Piloten er ikke sigtet i sagen, og han har heller ikke været afhørt endnu.

Dybt tragisk

Poul Vestergaard-Lau betegner flystyrtet som dybt tragisk. Han ønsker på nuværende tidspunkt ikke at gå ind i spekulationer om hvilke paragraffer, der eventuelt kan komme på tale.

Rapporten fra Havarikommissionen konkluderer, at der ikke fundet tekniske fejl ved det lille Rockwell Commander-fly. Rapporten angiver flere årsager til, at flyet under starten den 30. august sidste år endte i nogle træer og brød i brand.

Piloten startede således i medvind, og han fejlvurderede startbanens længde i forhold til dens hældningsgrad.

Ifølge rapporten havde piloten kun en begrænset erfaring med den pågældende flytype, og han havde ingen typeerfaring med at starte fra græsbaner. Ligeledes havde piloten ikke kendskab til den pågældende flyveplads.

Kom ikke højt nok op

Under starten gik det op for piloten, at han ikke ville komme højt nok op i luften til at kunne passere træerne. Derfor krængede han flyet for at undgå en kollision, men manøvren mislykkedes.

Pilotens hustru og en kvindelig bekendt blev dræbt på stedet. Senere afgik den kvindelige bekendts ægtefælle ved døden.

Vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau oplyser til Newsbreak.dk, at politiet formentligt i løbet af en uges tid har taget stilling til sagen.

Powered by Labrador CMS