Politi jager to undslupne tigre

Politi og dyrlæger deltager i jagten på to tigre ved en landsby, hvor de slap ud af et bur.

Udgivet Opdateret

To bengalske tigre er sluppet ud af et bur nær en hollandsk landsby, og der er iværksat en omfattende jagt på de farlige rovdyr.

De 1500 beboere i landsbyen Oldeberkoop er blevet formanet om at holde sig inden døre, mens de to tigre – Radjah og Dehli – er løs.

– Tiger i sigte, lød et tweet fra politiet, efter en helikopter var sendt i luften for at spore de to tigre, der var sluppet væk fra et internat for store kattedyr. Da var klokken 11.00.

Der er også dyrlæger på plads med rifler, der kan ramme dyrene med bedøvende pile. Det er lykkedes at ramme den ene af tigrene med en bedøvelsespil, men den havde ikke den ønskede effekt.

– Vi forsøger stadig at bedøve dyrene, lød det i en ny meddelelse.

– Vi vil forsøge at få dyrene tilbage til internatet hele og sunde, siger en talsmand for politiet.

Myndighederne tror, det var en ulåst låge, der gjorde det muligt for tigrene at undslippe, skriver nyhedsbureauet ANP.

Tigre reddet ud af zoologisk have

Internatet Felida har specialiseret sig i at modtage store kattedyr, som har brug for at blive plejet som følge af misbrug, forsømmelse eller alder fra zoologiske haver, cirkus eller privatpersoner.

Radjah og Dehli – de to tigre – er blevet reddet ud af en zoologisk have i Nordtyskland, hvis ejer ikke længere havde råd til at give dem mad.

For tiden bor der på internatet blandt andet to løver, otte tigre, en sort jaguar og en leopard, skriver Felida på sin hjemmeside.

Borgmester Harry Oosterman har bebudet et pressemøde klokken 15 om de undslupne tigre, skriver avisen Algemeen Dagblad.

/ritzau/AFP

Powered by Labrador CMS